Prenovljena Peugeota Partner in Partner Tepee

Novosti

Nova Peugeota Partner in Partner Tepee, ki sta bila predstavljena na avtomobilskem salonu v Alžiru, sta bila deležna stilske in tehnološke prenove. Dizajn se ponaša s prenovljeno okrasno masko, ki je usklajena z drugimi modeli znamke. Zaradi robustnega videza, moderne in povezljive opreme ter nove družine motorjev Euro 6, ki so bolj varčni in zmogljivi, […]

Nova Peugeota Partner in Partner Tepee, ki sta bila predstavljena na avtomobilskem salonu v Alžiru, sta bila deležna stilske in tehnološke prenove. Dizajn se ponaša s prenovljeno okrasno masko, ki je usklajena z drugimi modeli znamke.

Zaradi robustnega videza, moderne in povezljive opreme ter nove družine motorjev Euro 6, ki so bolj varčni in zmogljivi, sta nova PeugeotA Partner in Partner Tepee zdaj še bolj privlačna. Z izvedenko BlueHDi 100 S&S se vsak v svojem tržnem razredu predstavlja z rekordno vrednostjo emisij CO2, ki znašajo zgolj 106 in 109 g/km.

Peugeot-partner-2015

V slogu s časom nista pozabila niti na temeljna načela, ki so krojila njun uspeh: neprimerljiva zanesljivost, fleksibilnost in modularnost v kombinaciji z zglednimi tovornimi kapacitetami in udobnim bivanjem v notranjosti.

Dizajn prednjega dela novih Peugeotov Partner in Partner Tepee, prežet z močjo in izraznostjo, se povsem ujema s prenovo, ki je bila začeta v letu 2014 med lahkimi dostavnimi vozili, še posebej pri novem Peugeotu Boxer.

Novi Partner Tepee

Udoben in ergonomsko zasnovan potniški prostor novega Partnerja Tepee vsebuje novo telematsko opremo z velikim barvnim 7-palčnim zaslonom na dotik, ki se idealno prilega na sredini armaturne plošče ter je vedno na dosegu roke in pogleda.

MirrorScreen omogoča po vzpostavitvi povezave s pametnim telefonom, združljivim s funkcijo Mirrorlink ali Carplay, podvojitev prikaza mobilnih aplikacij na velikem zaslonu na dotik vozila, tako da jih lahko uporabnik izkoristi na povsem enostaven in varen način.

Do aplikacij je možno dostopiti na različne načine, odvisno od stanja vozila. Med vožnjo lahko voznik uporablja aplikacije koristne za vožnjo, kot je na primer navigacijski sistem, oziroma aplikacije za razvedrilo in zabavo, kot je spletni radio.

Do danes so na voljo naslednje združljive aplikacije: iCoyote, Parkopédia, Glympse, aplikacija za navigacijo Sygic …

Tehnologija Active City Brake (samodejno zaviranje v mestu ob nevarnosti naleta, ki bo za doplačilo na voljo od nivoja opreme 2 še pred koncem leta 2015) je nov sistem za preprečitev prometne nezgode ali zmanjšanje njenih posledic, če vozniku ne uspe posredovati med vožnjo po mestu pri hitrosti nižji od 30 km/h.

Kamera za pomoč pri vzvratni vožnji, ki je proti doplačilu na voljo od drugega nivoja opreme dalje, uporablja velik barvni zaslon in vsakodnevno olajša parkiranje. Vozniku prikaže gabaritne mere vozila in smer poti v obliki barvnih črt, s čimer zagotovi bolj enostavno in varno izvajanje manevrov.

Poleg sistema za zaznavanje na zadnjem delu, ki je bil serijsko na voljo že pri nivoju opreme 3, je novi Peugeot Partner Tepee opremljen še s sistemom za pomoč pri čelnem parkiranju, tako da nudi še bolj enostavno izvajanje manevrov pri nizki hitrosti.

Grip Control je sistem za povečanje pogonske moči, po katerem se tekmeci v tržnem razredu še vedno zgledujejo. Patentirani sistem skupine PSA Peugeot Citroën razširi možnosti za uporabo Peugeota Partner Tepee na cestah ali poteh s slabim oprijemom in mu omogoča nadaljevati pot tudi tam, kjer bi vozilo z dvokolesnim pogonom obtičalo.

peugeot

Nov izbor še bolj učinkovitih motorjev

Novi Peugeot Partner Tepee je opremljen s povsem prenovljenim pestrim izborom motorjev zadnje generacije, ki ustrezajo ekološkemu predpisu Euro 6.

Od lansiranja dalje bo tako na voljo sedem bencinskih motorjev VTi in dizelskih motorjev BlueHDi, ki posredujejo moč v razponu od 75 do 120 KM.

Zadostili bodo vsem potrebam, saj se ponašajo s povprečno 15 % nižjo porabo goriva in emisijami CO2 kot motorji, ki jih bodo nadomestili:

  • 1.6L VTi 98 KM, 5-stopenjski ročni menjalnik, emisije CO2 od 148 g/km, znižanje: 7 gramov;
  • 1.6L VTi 120 KM, 5-stopenjski ročni menjalnik, emisije CO2 od 148 g/km, znižanje: 16 gramov;
  • 1.6L BlueHDi 75 KM, 5-stopenjski ročni menjalnik, emisije CO2 od 113 g/km, znižanje: 22 gramov;
  • 1.6L BlueHDi 100 KM, 5-stopenjski ročni menjalnik, emisije CO2 od 113 g/km, znižanje: 22 gramov;
  • 1.6L BlueHDi 100 KM S&S, 5-stopenjski ročni menjalnik, emisije CO2 od 109 g/km, znižanje: 14 gramov;
  • 1.6L BlueHDi 100 KM S&S ETG6, 6-stopenjski robotizirani ročni menjalnik, emisije CO2 od 109 g/km, znižanje: 6 gramov;
  • 1.6L BlueHDi 120 KM S&S, 6-stopenjski ročni menjalnik, emisije CO2 od 113 g/km, znižanje: 16 gramov;

Motorji BlueHDi zagotavljajo optimalno vozno udobje po zaslugi izboljšanih vrednosti navora in moči in tudi zahvaljujoč vgradnji 6-stopenjskega ročnega menjalnika pri izvedenki BlueHDi 120.

Poleg tega izvedenka 1.6L BlueHDi 100 S&S velja za rekordno ponudbo tržnega razreda s 109 g/km CO2.

Tekom prvega poletja 2016 bo pred kratkim uvedeni trivaljni turbo bencinski motor 1.2L PureTech 110 KM, ki se vgrajuje skupaj s 5-stopenjskim ročnim menjalnikom, predvidoma prav tako dosegal rekordno vrednost med bencinskimi motorji svojega tržnega razreda.