Focus za BTCC

Avtomobilizem, Šport

Najnovejši focus touringcar opravlja še zadnje teste in nastavitve pred velikim premiernim tekmovanjem za britansko prvenstvo turističnih avtomobilov BTCC, ki bo ta konec tedna v Brands Hatch-u. Focus je najnovejši model, ki udejanja strategijo One Ford.

E777834C-5D05-11E0-9CB6-B93766B94067Najnovejši ford focus touringcar opravlja še zadnje teste in nastavitve pred velikim premiernim tekmovanjem za britansko prvenstvo turističnih avtomobilov BTCC, ki bo ta konec tedna v Brands Hatch-u. 

 
Finalne priprave na tekmo so se odvijale v Fordovem razvojem centru Dunton v Essexu, domovanju ekipe Ford Team RS, ki še naprej podpira posamezne ekipe, ki tekmujejo s focusom, s tehnično strokovno pomočjo.
 
Razvit v sodelovanju z Areno International Motorsport in s tehnično podporo Forda, je novi dirkalnik focus prvi globalni športnik, ki je bil izdelan na podlagi pravil S2000 in bo tekmoval na vseh večjih tekmah po vsem svetu v kategoriji turističnih avtomobilov BTCC.
 
Ekipa AON, ki deluje pod okriljem Arene International Motorsport in je uspešna v tekmovanjih že dalj časa, je leta 2009 na tekmovanjih BTCC sodelovala s focusom ST. 18 mesecev po prvi tekmi je ekipa z voznikom Tomom Chiltonom dosegla zmago v kategorijah Indipendent Teams ‘Championship and Indipendent Drivers’ za 2010.
 
Gerard Quinn, direktor Motorsporta pri Ford Evropi je podrobneje razložil sodelovanje: »Zadovoljni smo, ko se privatne ekipe odločijo za tekmovanje s Fordovimi športnimi avtomobili. Skupno sodelovanje pri pripravi avtomobilov je stroškovno učinkovito za ekipe, saj jim nudimo testne poligone in tehnično podporo, nam pa pridobljeni rezultati omogočajo nadaljnji razvoj športnih avtomobilov.«
 
Voznik ekipe AON, Tom Chilton je dodal: » Prvi vtisi so zelo pozitivni, saj je novi avto občutno boljši od prejšnega, pa že ta je bil odličen. Novi globalni focus je prepričljiv in upam, da bomo konec tedna dosegli odlične rezultate.«
 
Novi focus je najnovejši model, ki udejanja strategijo One Ford v razvoju globalnih vozil. Prodaja bo potekala na 122 trgih, proizvodnja pa v Evropi, Aziji in v Severni Ameriki.