Superbike 2011: Svečana prireditev

Motociklizem, Šport

Alfa Romeo je organiziral izjemno prireditev na dirkališču "Misano World Circuit" v italijanskem Riminiju. Dirkališče je bilo prizorišče šeste dirke svetovnega prvenstva razreda superbike 2011, dogodka, ki je potekal od 10. do 12. junija. Prvič v zgodovini…

Alfa Romeo je organiziral izjemno prireditev na dirkališču “Misano World Circuit” v italijanskem Riminiju.

 
26C636A6-9CBC-11E0-A74F-814165B94067Dirkališče je bilo prizorišče šeste dirke svetovnega prvenstva razreda superbike 2011, dogodka, ki je potekal od 10. do 12. junija. Prvič v zgodovini je znamenito dirkališče v italijanski provinci Romagna gostilo slavnostno večerjo na startno-ciljni ravnini, na kateri je prisostvovalo več kot 300 povabljencev – dirkačev, novinarjev in predstavnikov vodstev pokroviteljev. Prireditev je bila še toliko bolj nepozabna zaradi bogatega glasbenega in razvedrilnega programa, ki je ves večer navduševal udeležence.
 
Svečana večerja se je sklenila z veličastnim spektaklom, ki je presenetil vse povabljene. Nekateri gostje so namreč dobili priložnost, da se z uradnim varnostnim avtomobilom razreda superbike – Alfo Romeo MiTo Quadrifoglio Verde 1.4 MultiAir s 170 KM v ekskluzivni rdeči barvi modela 8C Competizione – zapeljejo po dirkališču, ki so ga ob straneh razsvetljevale rimljanske bakle. Avtomobil je enak tistemu, ki na vsaki dirki vozi pred dirkači svetovnega prvenstva razreda superbike, s čimer je zagotovljena izjemna prepoznavnost, saj doseže tako navijače ob progi kot tudi stranke distribucijske mreže.
 
Alfa Romeo MiTo – ikona, ki že od nekdaj izraža energijo in živahnost, potrjuje, da je še vedno nesporna zvezda najinovativnejših in najzanimivejših športnih in glasbenih dogodkov. Pri tem ne gre pozabiti, da letošnja nova serija avtomobilov Alfa Romeo MiTo z uveljavitvijo pomembnih inovacij v slogu in izdelavi še naglašuje dvojni, športni in elegantni duh »najbolj športnega majhnega avtomobila nasploh«.
 
Organizacija tega razpoloženjskega večera pred zelo pričakovano dirko za veliko nagrado San Marina in – če govorimo bolj v splošnem – pokroviteljstvo svetovnega prvenstva razreda superbike 2011, v katerem je Alfa Romeo tako glavni pokrovitelj kot dobavitelj uradnega varnostnega avtomobila, sta se izkazala kot še posebej primerna za uveljavljanje vrednot športnega vedenja, ki jih blagovna znamka zagovarja. Alfa Romeo bo poleg tega na dirkališčih prisotna tudi na vseh ogrevanjih in pred startom vsake dirke, vključno s preizkušnjami, ki potekajo vzporedno s svetovnim prvenstvom razreda superbike – evropskim prvenstvom razreda superstock 600, pokalom mednarodne motoristične zveze superstock 1000 in svetovnim prvenstvom razreda supersport.
 
Svetovno prvenstvo razreda superbike 2011 je dogodek, ki ga spremlja 95 televizijskih postaj, med sezono pa mu posvetijo skoraj 3500 ur programskega časa. Seveda ne smemo pozabiti niti na vse številčnejše občinstvo – tako neposredno ob dirkališču (več kot milijon obiskovalcev) kot tudi doma pred televizijskimi zasloni (več kot dve milijardi gledalcev v lanski sezoni).