Fiat 500L Living: novinec v družini 500

Aktualno, Novosti

Fiat predstavlja prve uradne fotografije novega modela Fiat 500L Living, ki se bo svetovni javnosti premierno predstavil julija, ob sedmi obletnici družine Fiata 500.

Fiat predstavlja prve uradne fotografije novega modela Fiat 500L Living, ki se bo svetovni javnosti premierno predstavil julija, ob sedmi obletnici družine Fiata 500.

Novinec, ki je nastal na osnovi ikone, predstavljene leta 2007, je namenjen polnemu življenju in bo zadovoljil širok spekter ljudi. Je avtomobil za vse, ki imajo radi inovativne rešitve in ki iščejo ravnotežje med uporabnostjo in obliko, tako da je vedno dovolj prostora za vse interese, brez kompromisov pri videzu.

fiat 500l living 2013

Novi Fiatov Magic Purpose Wagon ima ves šarm Fiata 500, okretnost mestnega vozila, kompaktnost avtomobila srednjega razreda, udobje limuzine, učinkovitost karavana ter prostornost in prilagodljivost limuzinskega kombija (MPV). To so sestavine nove zasnove avtomobila, ki ne sloni le na tehničnih podatkih, temveč tudi in predvsem na tem, kako je doživet v resničnem življenju: “življenjski prostor” (“living space”), ki določa njegovo ime, tako zavzema osrednjo vlogo v tem avtomobilu.

Fiat 500L Living je torej zmes učinkovite izrabe prostora in značilnega sloga ‘made in Fiat’. Z dodano tretjo vrsto sedežev je novinec najbolj kompakten 5+2-sedežni MPV v svojem segmentu: dolg je 4,35 metra, širok 1,78 metra in visok 1,67 metra. Čeprav je za 20 centimetrov krajši karavanov C razreda, je Fiat 500L Living po besedah proizvajalca dober na področju udobja, prostora in prtljažnika, ki ima prostornino kar 638 litrov.

fiat 500l living notranjost

Novi model torej zavzema mesto prvega vozila za celo družino. Zaradi svojih lastnosti ustreza najširši skupini ljudi; s svojo uporabnostjo in učinkovitostjo bo prepričal moške, s svojo prikupnostjo, inteligentnimi rešitvami in slogom pa ženske. Prav lahko ugaja tudi otrokom: njihovim očem je privlačno velik. Na kratko: Fiat 500L Living je čisti koncentrat značilne Fiatove spretnosti snovanja avtomobilov, zaradi katerih vsakdan lažji, pa tudi bolj zabaven.

Ob lansiranju bo Fiat 500L Living na voljo z dvema bencinskima motorjema – 1.4 16v s 70 kW (95 KM) in 0.9 TwinAir Turbo s 77 kW (105 KM) – in z dvema turbodizloma: 1.6 MultiJet II 16v s 77 kW (105 KM) in 1.3 MultiJet II z 62,5 kW (85 KM), slednji bo na voljo tudi s samodejnim menjalnikom.

Ponudba obsega dva nivoja opreme – Pop Star in Lounge, oba s 5 ali 7 sedeži, 19 barv karoserije (vključujoč 11 dvobarvnih kombinacij) in 6 različnih notranjosti, 15 vrst litih platišč in pokrovov koles: vsega skupaj je možnih nič manj kot 282 kombinacij. Fiat 500L ponuja tudi novo usnjeno notranjost, integrirano navigacijsko napravo in kamero za pomoč pri vzvratni vožnji.

fiat 500L living 2013

Fiat 500L Living bo prihajal s proizvodnih trakov nove tovarne v srbskem Kragujevcu. Prodaja bo najprej stekla julija v Italiji, kasneje pa tudi na drugih evropskih trgih.