Dirkaška telemetrija v GT-R Nismo

Aktualno, Novosti

Nissan je s pomočjo programa NISMO GT Academy pridobil neprecenljive izkušnje pri uporabi računalniške tehnologije, s katero povečujejo učinkovitost voznikov na dirkalni stezi. Sistem NissanConnect NISMO Plus je nastal na osnovi sistema, ki voznikom NISMO, kot je Lucas Ordóñez, omogoča doseganje krajših časov prevoženih krogov. S sistemom NissanConnect NISMO Plus je telemetrija profesionalnih dirkalnikov zdaj […]

Nissan je s pomočjo programa NISMO GT Academy pridobil neprecenljive izkušnje pri uporabi računalniške tehnologije, s katero povečujejo učinkovitost voznikov na dirkalni stezi. Sistem NissanConnect NISMO Plus je nastal na osnovi sistema, ki voznikom NISMO, kot je Lucas Ordóñez, omogoča doseganje krajših časov prevoženih krogov.

S sistemom NissanConnect NISMO Plus je telemetrija profesionalnih dirkalnikov zdaj na voljo tudi kupcem cestnih vozil. Sistem je pri modelu GT-R NISMO del serijske opreme. Voznikom omogoča beleženje podatkov na pravi dirkalni stezi, katere lahko nato z vseh zornih kotov preučijo v igri Gran Turismo®6 družbe Sony Computer Entertainment. Sistem beleži voznikovo ravnanje med vožnjo in ga združi s podatki o hitrosti vozila GT-R NISMO, vrtljaji motorja in lokacijo GPS; tako ustvari popolno računalniško rekonstrukcijo kroga. Vozniki lahko nato na virtualni stezi tekmujejo s posnetkom in tako izpopolnijo linije in mesta zaviranja, preden se znova odpravijo na resnično dirkališče. Ta edinstvena tehnologija voznikom omogoča analiziranje in izboljševanje vožnje v resničnem svetu, ne da bi pri tem morali zapustiti udobje domačega naslonjača.

nissan gt-r nismo 2014

Sistem NissanConnect NISMO Plus ni le združljiv z igro Gran Turismo®6. Podatke z dirkališča pošilja tudi aplikaciji za pametne telefone. Aplikacija za pametne telefone voznikom omogoča, da takoj preučijo svojo vožnjo, in sicer s pomočjo meritve časa prevoženih krogov, analize podatkov in prikaza dirkalne linije, ki delujejo z aplikacijo Google Maps. Vozniki lahko vse te informacije takoj preučijo ob koncu vožnje, kar pomeni, da lahko nemudoma izboljšajo svojo vožnjo na dirkališču. Sistem bo zajemal 178 dirkališč z vsega sveta, vključno s skoraj vsemi evropskimi dirkališči, kjer potekajo dirke formule 1.

“S sistemom NissanConnect NISMO Plus je profesionalna telemetrija zdaj na voljo tudi kupcem cestnih vozil NISMO. Podatki omogočajo voznikom vozila GT-R NISMO analiziranje prevoženih krogov in doseganje boljših rezultatov, in to z enako tehnologijo, kot jo uporabljajo dirkači NISMO,” predsednik divizije NISMO Shoichi Miyatani

“S programom NISMO GT Academy smo voznike popeljali iz virtualnega v resnični svet, zdaj pa s sistemom NissanConnect NISMO Plus resnična dirkališča prenašamo v računalniško igro Gran Turismo®6, s čimer bomo oba svetova še bolj zbližali,” je še dodal Darren Cox, globalni vodja blagovne znamke, marketinga in prodaje divizije NISMO. “To ni namišljena igra, ampak je del resne tehnologije, ki je bila zasnovana za profesionalna dirkaška moštva in ki bo sedaj navduševala tudi voznike cestnih vozil NISMO.”

NISMO se udeležuje serij dirk po vsem svetu, vključno s prvenstvom World Endurance Championship organizacije FIA ter serijami Blancpain GT, Japanese Super GT in Australian V8 Supercars. Sistem je bil tudi predstavljen po nedavni napovedi, da se Nissan vrača v kategorijo LMP1 na dirki Le Mansa leta 2015.