DHL začenja operacije za raziskovalne namene

Zanimivosti

DHL na severnomorskem otoku Juist začenja s pilotnim projektom: prvič na svetu bodo na otok zdravila in drugo nujno blago, dostavljena ob določenem času dneva z DHL dronom. Ta raziskovalni projekt prvič v Evropi predstavlja letenje brezpilotnega letalnika, ki deluje zunaj pilotovega vidnega polja. S tem korakom je DHL stopil v naslednjo fazo raziskovalnega projekta […]

DHL na severnomorskem otoku Juist začenja s pilotnim projektom: prvič na svetu bodo na otok zdravila in drugo nujno blago, dostavljena ob določenem času dneva z DHL dronom.

Ta raziskovalni projekt prvič v Evropi predstavlja letenje brezpilotnega letalnika, ki deluje zunaj pilotovega vidnega polja. S tem korakom je DHL stopil v naslednjo fazo raziskovalnega projekta drona, ki se je začel decembra 2013.

Skupaj z raziskovalnim in razvojnim partnerjem, Inštitutom za letalsko dinamiko aachenske tehnične visoke šole ter Microdrones GmbH, je DHL zaključil obsežen postopek posvetovanja in pridobil dovoljenje Ministrstva za gospodarstvo, delo in transport dežele Spodnje Saške. V sodelovanju z DFS Deutsche Flugsicherung GmbH, je nemško Ministrstvo za transport in digitalno infrastrukturo vzpostavilo omejeno območje letenja izključno za ta raziskovalni projekt. Poleg otoka Juist in mesta Norden, je polete drona odobril tudi nacionalni park upravne enote Wattenmeer.

dhl-paketkopter-juist-boden

Prvi samostojni dostavni poleti DHL drona

Tehnične novosti DHL drona vključujejo podaljšan čas in obseg poleta: zračna pot letenja do otoka Juist je dolga približno 12 kilometrov. Prvič bo polet popolnoma avtomatiziran. To pomeni, da med poletom ni pilota. Iz varnostnih razlogov in v skladu z zahtevami pristojnih organov, bo DHL dron med letom nenehno nadzorovala mobilna zemeljska postaja v Norddeichu. V primeru okvare ali nujnega ukrepanja je mogoč preklop na ročno upravljanje. Zemeljska postaja bo v stalnem stiku s kontrolorji zračnega prometa.

Avtopilot s samodejnim vzletanjem in funkcijami pristajanja je bil razvit z namenom, da DHL dron deluje zanesljivo, leti varno in vedno pristane na pravi lokaciji. Sistem je robusten in zanesljiv, prav tako je bil obsežno testiran. Na nadmorski višini 50 metrov lahko dron potuje, odvisno od hitrosti vetra, do 18 metrov na sekundo. Primarno bo namenjen prevozu zdravil s celine do otoka Juist ob določenem času med tednom in ob koncu tedna. Ta možnost dostave se bo osredotočila na čas, ko ni na voljo trajektnih in letalskih povezav. Dron bo vzletel iz pristanišča v Norddeichu. Pristal bo na posebej za dron namenjeni vzletno-pristajalni stezi na otoku Juist, od koder bo DHL kurir pošiljko dostavil do prejemnika. Za optimalno zavarovanje blaga med prevozom je DHL razvil letalsko-prevozno embalažo posebne vrste, ki je izjemno lahka in odporna na vremenske vplive.

Trenutno ni nobenih posebnih načrtov, da bi se DHL dron uporabljal pri običajni paketni dostavi. Ta faza raziskovalnega projekta bo preizkusila in ovrednotila možnosti takšnih metod dostave. Uporaba dronov je za dostavo nujno potrebnega blaga do redko poseljenih in oddaljenih območij ali za nujne primere, zanimiva možnost za prihodnost, ob predpostavki, da je tehnično izvedljiva in ekonomsko smiselna.

Dejstvo je, da ima naša civilizacija težave pri ureditvi transporta in zračni prostor je še precej neizkoriščen potencial, zato je samo vprašanje časa, kdaj bodo podobni projekti zaživeli na dnevnem nivoju, čeprav na prvi pogled ne deluje tako in se nam zdi, da smo od tega še oddalji precej let.