Citroën C5 in C5 Tourer z novima motorjema

Novosti

Letošnje poletje se Citroën C5 in Citroën C5 Tourer na ceste podajata z novima varčnima in učinkovitima motorjema BlueHDi 150 S&S BVM6 in BlueHDi 180 S&S EAT6, ki izpolnjujeta standard Euro6. Avtomobila sta bila ob tej priložnosti tudi stilsko prenovljena in tehnološko posodobljena. Udobni družinski limuzini, ki sta bili od vstopa na trg prodani v […]

Letošnje poletje se Citroën C5 in Citroën C5 Tourer na ceste podajata z novima varčnima in učinkovitima motorjema BlueHDi 150 S&S BVM6 in BlueHDi 180 S&S EAT6, ki izpolnjujeta standard Euro6.

Avtomobila sta bila ob tej priložnosti tudi stilsko prenovljena in tehnološko posodobljena. Udobni družinski limuzini, ki sta bili od vstopa na trg prodani v več kot 410 tisoč primerkih, sta tako odslej še privlačnejši in učinkovitejši.

Citroën C5 in C5 Tourer, ki imata vsak svojo izrazito osebnost, nudita zgledne vozne lastnosti, kar jima omogoča zlasti vzmetenje Hydractive III+, ki se stalno prilagaja obliki cestišča in voznikovim dejanjem. Elegantni in dinamični obliki karoserije sta zlasti priljubljeni zaradi svojega izjemnega udobja, odslej pa njuna oprema vsebuje še:

  • Nova motorja BlueHDi 150 S&S BVM6 in BlueHDi 180 S&S EAT6. Motorja, ki sta na voljo pri vseh stopnjah opreme, imata zelo majhno porabo goriva in emisije CO2, s katerima postavljata zgled v svojem avtomobilskem razredu in uporabniku ponujata udobje in uč Vožnja bo še bolj umirjena z novim 6-stopenjskim samodejnim menjalnikom EAT6.
  • Exclusive pa so predvidena 18’’ lita platišča. Na področju barv karoserije paleto elegantnih in prefinjenih barvnih odtenkov za prodajni izbor modelov C5 zaokroža rjava barva Moka.
  • Uporabne tehnologije. C5 in C5 Tourer imata odslej vgrajene najsodobnejše tehnologije za enostavnejšo in udobnejšo uporabo, med drugim novi 7’’ zaslon na dotik. Poleg vizualno lahkotnejšega videza armaturne plošče ta novi zaslon na dotik združuje navigacijo na dotik s perspektivo 3D, multimedijski predvajalnik z vhodom USB in pretakanjem zvoka, telefon s funkcijo prostoročnega telefoniranja, potovalni računalnik in nastavitve parametrov vozila. Zaslon na dotik, ki je odslej sestavni del prefinjenega in stilsko prepoznavno oblikovanega potniškega prostora, olajša vožnjo in poskrbi za še boljše počutje in še večjo umirjenost.