V Bernardinu prepoznali potrebo po električni polnilnici

Zanimivosti

Po energetsko učinkoviti in okolju in gostom prijazni investiciji v toplotno črpalko voda/morje v Grand hotelu Bernardin in hotelu Salinera v Strunjanu, so na obali in v občini Piran med prvimi v turizmu prevzeli pobudo za implementacijo trajnostne mobilnosti.   V Grand hotel Bernardin od julija dalje, gostom in uporabnikom električnih vozil nudijo možnost polnjenja […]

Po energetsko učinkoviti in okolju in gostom prijazni investiciji v toplotno črpalko voda/morje v Grand hotelu Bernardin in hotelu Salinera v Strunjanu, so na obali in v občini Piran med prvimi v turizmu prevzeli pobudo za implementacijo trajnostne mobilnosti.  

V Grand hotel Bernardin od julija dalje, gostom in uporabnikom električnih vozil nudijo možnost polnjenja električnih vozil na polnilni postaji z zmogljivostjo 22 kW, ki lahko polni vsa električna vozila uveljavljenih proizvajalcev (Tesla, Renault, BMW, VW, Nissan, Daimler …). Umestitev električne polnilne postaje je plod sodelovanja z razvojnikom električne mobilnosti, podjetjem Avant car, postaja pa se nahaja tik ob vhodu v hotel in omogoča hkratno polnjenje dveh električnih vozil.

Poleg polnilnice električnih vozil bodo imeli gostje tudi sami priložnost preizkusa električnih vozil in s tem povezane uporabniške izkušnje nove mobilnosti. Grand hotel Bernardin je kot lokacija za polnjenje vključen tudi v ChargeJuice, eno vodilnih aplikacij in spletnih rešitev z evropsko mrežo polnilnih postaj za električna vozila.

Električna vozila lahko zagotovijo mobilnost brez izpustov, hrupa in, če so napajana z elektriko iz obnovljivih virov so tudi brez ogljičnega odtisa.