BMW i8 osvojil nagrado Top Gear Car of the Year

Zanimivosti

BMW i8 je bil izbran za avto leta 2014 s strani revije Top Gear. Plug-in hibridno visokozmogljivo vozilo je premagalo hudo konkurenco ostalih premium in luksuznih proizvajalcev in osvojilo skupno zmago. Uredniška ekipa Top Gear je pohvalila uporabnost BMW i8. 1,5 litrski trivaljni bencinski motor s turbopolnilnikom v kombinaciji z električnim motorjem nudi izjemen pospešek […]

BMW i8 je bil izbran za avto leta 2014 s strani revije Top Gear. Plug-in hibridno visokozmogljivo vozilo je premagalo hudo konkurenco ostalih premium in luksuznih proizvajalcev in osvojilo skupno zmago.

Uredniška ekipa Top Gear je pohvalila uporabnost BMW i8. 1,5 litrski trivaljni bencinski motor s turbopolnilnikom v kombinaciji z električnim motorjem nudi izjemen pospešek in užitek v vožnji, vse skupaj pa je spretno zapakirano v paket, ki ponese filozofijo BMW EfficientDynamics do ekstremno prijaznih izpustov CO2, ki znašajo zgolj 49 g/km.

 bmw-i8

Charlie Turner, urednik revije Top Gear, je dejal: »BMW predstavlja mejnik avtomobilske zgodovine in veličasten spomenik vznemirljivi in pozitivni prihodnosti. BMW i8 je avto, ki ga moramo slaviti, saj že sedaj ponuja čudovito vizijo priodnosti. Za BMW i8 je to odmeven uspeh, saj ga je celotna ekipa revije Top Gear soglasno izbrala za avto leta 2014

Revija Top Gear je ena izmed najbolj vplivnih globalnih avtomobilskih in lifestyle revij, ki poleg v matični Veliki Britaniji, izhaja še v 31-ih mednarodnih izdajah. Spletna stran revije ima 5,5 milijonov uporabnikov, na Youtube kanalu imajo 3,9 milijona naročnikov, na Facebook strani pa skoraj 24 milijonov privržencev.