Ford Mondeo je dosegel maksimalnih pet zvezdic

Zanimivosti

Novi Ford Mondeo je na preizkusu varnosti s testnimi trčenji, ki ga izvaja neodvisna organizacija Euro NCAP, osvojil najvišjo oceno s petimi zvezdicami. Novi Mondeo, ki je pred kratkim zapeljal v evropske prodajne salone, je kot prvi Ford v svetovnem merilu na voljo s pomočjo pri preprečevanju trka z zaznavanjem pešcev. Ta tehnologija lahko na […]

Novi Ford Mondeo je na preizkusu varnosti s testnimi trčenji, ki ga izvaja neodvisna organizacija Euro NCAP, osvojil najvišjo oceno s petimi zvezdicami.

Novi Mondeo, ki je pred kratkim zapeljal v evropske prodajne salone, je kot prvi Ford v svetovnem merilu na voljo s pomočjo pri preprečevanju trka z zaznavanjem pešcev. Ta tehnologija lahko na cesti zazna osebe, ki bodo morebiti prečkale pot vozila, in samodejno zavira, če se voznik ne odzove na opozorila.

ford-mondeo-na-testu

Prvič je v Evropi na voljo tudi Fordova tehnologija napihljivih zadnjih varnostnih pasov, novost v Mondeovem segmentu. V primeru nezgode se varnostni pas razpre in silo trčenja porazdeli na petkrat večje območje telesa kot pri običajnem varnostnem pasu.

Med tehnologijami, ki jih prinaša povsem novi Mondeo, so tudi:

  • Dinamični žarometi LED z osvetlitvijo, ki je izjemno podobna dnevni svetlobi, dopolnjuje pa jo Fordov prilagodljivi sistem sprednjih žarometov.
  • Ford MyKey, ki lastnikom omogoča, da programirajo ključ, najpogosteje za mlade voznike ter onemogočijo sprejem telefonskih klicev med vožnjo in omejijo največjo hitrost vozila.
  • Preprečevanje naleta (Active City Stop), ki voznikom pomaga, da se pri vožnji z manjšo hitrostjo izognejo trčenju v druga vozila.
  • SYNC 2 s pomočjo v sili, tehnologija z glasovnim upravljanjem, ki vozniku omogoča, da s pogledom ves čas spremlja promet in ohrani roke na volanu, v primeru nezgode pa potnike v vozilu neposredno poveže z lokalno reševalno službo.