BMW Guggenheim Lab danes v Berlinu odpira vrata

Aktualno

BMW Guggenheim Lab danes v Berlinu odpira svoja vrata, kot druga postaja v projektu šestletne globalne turneje in ponuja brezplačne aktivnosti od 15. junija do 29. julija. BMW Guggenheim Lab v Berlinu je začasen javni prostor in spletni forum.

BMW Guggenheim Lab danes v Berlinu odpira svoja vrata, kot druga postaja v projektu šestletne globalne turneje in ponuja brezplačne aktivnosti od 15. junija do 29. julija 2012.
 

BMW Guggenheim Lab v Berlinu je začasen javni prostor in spletni forum za spodbujanje javnega dialoga o vprašanjih povezanih z urbanim življenjem.

301DEFBE-B6D8-11E1-9248-540A66B94067BMW Guggenheim Lab Berlin se osredotoča na lokalni možganski trust z globalne perspektive in poskuša krepiti vlogo občanov, da se s posebej oblikovanimi programi aktivnosti in ponujenimi orodji poskušajo aktivno vključiti v spreminjanje mesta. Laboratorij se nahaja na Prenzlauer Berg na Schönhauser Allee 176 v kompleksu stare pivovarne Pfefferberg iz 19. stoletja. Laboratorij je odprt od srede do petka med 14.00 in 22.00 uro, v soboto in nedeljo pa od 12.00 do 22.00 ure. Vse aktivnosti so brezplačne in se izvajajo v nemškem ali angleškem jeziku z nemškim prevodom.
 
Pod sloganom »Confrontin Comfort« (soočenje z udobjem), teme prvih dveh let globalne turneje, se program v Berlinskem laboratoriju osredotoča na pomembnost »aktivnosti«, da bi dosegli spremembo v mestu. Laboratorij raziskuje problematiko sodobnega urbanega življenja, vse od infrastrukture do tehnologije ter trajnostnega razvoja, skozi programe, ki spodbujajo obiskovalce k sodelovanju in izmenjavi vprašanj, odgovorov, mnenj in dialoga.