Panoniaring: Tokrat dvakrat slavil Bužga

Avtomobilizem, Slovenija, Šport

Ta vikend se je na dirkališču Panoniaring odvijalo drugo dejanje letošnjega pokala LEMA GP 2012. Aleš Bužga je slavil na obeh dirkah. Sobotno dirko je z najboljšega mesta med Fiat Grande Punti pričel dotlej vodilni v točkovanju, Andrej Makarovič.

Ta vikend (15.-17. junij) se je na madžarskem dirkališču Panoniaring odvijalo drugo dejanje letošnjega pokala LEMA GP 2012. Aleš Bužga, aktualen prvak pokala, je slavil na obeh dirkah.

 
E051D1AC-B89F-11E1-B376-540A66B94067Sobotno dirko je z najboljšega mesta med Fiat Grande Punti pričel dotlej vodilni v točkovanju, Andrej Makarovič. Tesno za njim je z odličnimi časi s treningov dirko pričel Aleš Bužga. Za njima so se zvrstili Jure Marinšek, Andro Pertot, Luka Glazer, Marjan Nagode in novinec Tomaž Trček, ki je tokrat zamenjal Anžeta Krašovca. Kmalu po štartu je dirko predčasno zaključil Marjan Nagode, ki se je že na uradnem treningu soočal s težavami menjalnika, saj je ostal brez tretje prestave. Istočasno je odstopil tudi Andro Pertot, ki je celo zadel Postojnčana. V boju za prvo mesto je kratko potegnil Makarovič, ki je moral odstopiti. Zaradi tega je brez težav Aleš Bužga rutinirano zmagal prvo dirko pred Juretom Marinškom in Lukom Glazerjem.
 
Sobotna vročina se je stopnjevala še v nedeljo, ko je z najboljšega mesta ob ugasnjenih rdečih lučeh dirko pričel ponovno Andrej Makarovič. Aleš Bužga mu je tesno sledil, nato Tomaž Trček in ostali. Povsem iz ozadje se je pričel prebijati v ospredje Marjan Nagode, ki je zaradi težav z dirkalnikom kvalifikacije za drugo dirko preskočil. V boju za boljše mesto sta se zapletla Marinšek in Glazer. Mladi Jure je po zgledu, kot je to počel v soboto Trček, za seboj vlekel odbijač. Moral je zaviti v bokse, da so mu ga popravili zaradi česar je izgubil možnost boja za boljše mesto. Z drugim zaporednim odstopom, končal je v pesku, je Makarovič zabeležil polno nulo ta vikend.
 
1. dirka, 16.6., Panoniaring:
1. Aleš Bužga
2. Jure Marinšek
3. Luka Glazer
4. Tomaž Trček
5. Andrej Makarovič (DNF)
6. Andro Pertot (DNF)
7. Marjan Nagode (DNF)
 
2. dirka, 17.6., Panoniaring:
1. Aleš Bužga
2. Marjan Nagode
3. Luka Glazer
4. Tomaž Trček
5. Jure Marinšek
6. Andrej Makarovič (DNF)
7. Andro Pertot (DNF)
 
Med močnejšimi avtomobili, ki jih pripravlja moštvo LEMA je obakrat dirko bolje zaključil Zoran Poglajen pred Gregom Premrlom, oba Renault Clio Cup.
 
O pokalu in ekipi LEMA lahko preberete več ali podate svoj komentar tudi tu na našem forumu Avtomobilizem in F1.