Avto Triglav z igro "Fiat 500 Cup"

Aktualno

Fiat 500 Cup je igra prilagojena družabnim medijem, v kateri uporabniki med seboj tekmujejo v vožnji z virtualnim avtomobilom Fiat 500. V tednu dni od predstavitve družabne igre se v spretnostih vožnje meri že preko 1.160 voznikov, ki…

8D578532-7CCD-11E0-9B29-316265B94067Fiat 500 Cup je igra prilagojena družabnim medijem, v kateri uporabniki med seboj tekmujejo v vožnji z virtualnim avtomobilom Fiat 500. V tednu dni od predstavitve družabne igre se v spretnostih vožnje meri že preko 1.160 voznikov, ki so odpeljali skupno že 57.500 krogov. Trenutno tekmovalci lahko tekmujejo na eni progi. Ta je prva v seriji, ki jih bo Avto Triglav postopoma vključeval ter s tem uporabnikom ponujal še več možnosti zabave.

 
Gre za integriran del strategije trženja v digitalnem okolju, ta pa vključuje tudi strateški nastop v družabnih medijih. Strategijo pospeševanja prodaje s pomočjo družabnih medijev je Avto Triglav pričel izvajati v letu 2011, v skladu s smernicami, ki opredeljujejo strateški nastop omenjene družbe v digitalnem okolju do leta 2015. 
 
Prva integracija klasičnega digitalnega oglaševanja z družabnimi mediji je bila v marcu predstavljena licitacija unikatno predelanega vozila Fiat Qubo. Zanj se trenutno poteguje že 8.000 uporabnikov interneta, ki so skupno oddali že več kot 44.000 ponudb. Licitacija je podprta s ciljano oglaševalsko akcijo na spletnih medijih in z inovativnimi oglasnimi formati, ki prikazujejo ceno vozila v realnem času na samem oglasu. Uporabniki lahko do licitacije dostopajo tudi preko profila Fiat Slovenija na omrežju Facebook, kjer lahko s pomočjo svojih prijateljev pridobivajo žetone za licitiranje, poleg tega pa so redno obveščeni o trenutni ceni vozila.    
 
Avto Triglav s svojo digitalno strategijo sledi navadam uporabnikov, ki se danes aktivno vključujejo v različna družabna okolja v digitalnih medijih, s pomočjo katerih pridobivajo informacije o izdelkih in storitvah.