Akrapovič Ducatijev partner v svetovnem prvenstvu WSBK

Motociklizem, Šport

Družba Akrapovič sporoča, da je sklenila novo partnerstvo z Ducati Corse, s katerim je slovenski izdelovalec vrhunskih izpušnih sistemov postal uradni sponzor tovarniške ekipe te priznane italijanske znamke v svetovnem prvenstvu Superbike – WSBK. Akrapovič bo v sezoni 2015 v svetovnem prvenstvu WSBK – to bo imelo 28 dirk na 14 prizoriščih – uradni partner […]

Družba Akrapovič sporoča, da je sklenila novo partnerstvo z Ducati Corse, s katerim je slovenski izdelovalec vrhunskih izpušnih sistemov postal uradni sponzor tovarniške ekipe te priznane italijanske znamke v svetovnem prvenstvu Superbike – WSBK.

Akrapovič bo v sezoni 2015 v svetovnem prvenstvu WSBK – to bo imelo 28 dirk na 14 prizoriščih – uradni partner Ducatijeve tovarniške ekipe Aruba.it Racing – Ducati Superbike Team, za katero bosta v tej sezoni tekmovala Chaz Davies in Davide Giugliano.

Danes, na uradni predstavitvi ekipe v prostorih Aruba Data Centra IT1 v italijanskem Arezzu, so lahko člani ekipe, zbrana množica obiskovalcev, predstavniki medijev in – v neposrednem prenosu po spletu, ki ga je omogočil glavni sponzor ekipe Aruba.it – tudi svetovna javnost prvič spoznali tehnično podporo, ki jo Akrapovič zagotavlja Ducatijevi ekipi WSBK. Izpušni sistemi, izdelani v celoti iz visokokakovostnega titana, preverjenega v dirkaškem okolju, z deli, litimi v lastni Akrapovičevi livarni titana, in izhodi iz karbona, so bili razviti ekskluzivno za model Ducati Panigale R. Odlikujejo jih manjša teža, vzdržljivost in karakteristike, ki bodo povečale moč Ducatija v lovu za slavo v prvenstvu WSBK.

ducatiakrapovič1Akrapovič je ekipo s svojimi vrhunskimi izpušnimi sistemi opremil že pred uradnim začetkom sezone, v testnem obdobju, in pred kratkim je bil Giugliano na testih v španskem Jerezu najhitrejši. To sodelovanje je nadaljevanje uspešnega partnerstva med družbo Akrapovič in tovarniško ekipo Ducatija v razredu MotoGP, ki se je začelo leta 2014.

Novi izpušni sistem je bil ekskluzivno razvit ob sodelovanju obeh partnerjev ter je rezultat skupnega dela Akrapovičevih in Ducatijevih inženirjev. Izpušni sitem je tako načrtovan in izdelan v skladu z letošnjimi novimi pravili, ki določajo večjo podobnost dirkalnih strojev z motocikli redne proizvodnje. Prav zaradi Akrapovičevih izkušenj pri izdelavi izpušnih sistemov za take motocikle bo tudi izpušni sistem za Ducati Panigale R na moč konkurenčen na tako izenačenem prvenstvu, kot je WSBK.

Z motocikli bo Ducatijeva tovarniška ekipa Aruba.it – Ducati Superbike Team prvič nastopila na prvi dirki sezone WSBK, ki bo 22. februarja na avstralskem dirkališču Phillip Island in kjer bosta Davies in Giugliano skušala doseči kar najboljši rezultat.

ducatiakrapovič3Luigi Dall’Igna, vodja Ducati Corse: »Zadovoljni smo, da smo uspešno sodelovanje z družbo Akrapovič v razredu MotoGP razširili tudi na sodelovanje v svetovnem prvenstvu Superbike, kjer bodo njihovi izpušni sistemi in logotip plemenitili nov Ducatijev model Panigale R. Poleg tega, da so za naš novi stroj v razredu Superbike izdelali eksluzivni izpušni sisem, bomo s to priznano svetovno družbo iz Slovenije skozi celotno sezono tesno sodelovali tudi na tehničnem področju. Akrapovič je ena vodilnih svetovnih znamk v proizvodnji izpušnih sistemov in skupaj z njimi v letošnji sezoni načrtujemo poseganje po najvišjih mestih.«

Uroš Rosa, izvršni direktor družbe Akrapovič: »Po nadvse uspešnem sodelovanju z Ducatijem v razredu MotoGP smo v družbi Akrapovič počaščeni, da razširjamo sodelovanje z Ducatijem tudi v razredu WSBK. Zavedamo se izzivov, ki so pred nami, in se jih tudi veselimo. Verjamemo, da so nas pri Ducatiju izbrali zaradi našega tehničnega znanja in zmožnosti, da jim tako omogočimo doseči čim boljše rezultate na tekmovalnih stezah.

ducatiakrapovič2To je odlična priložnost za družbo Akrapovič, saj nam bo to omogočilo, da bomo lahko promovirali svojo blagovno znamko na svetovni sceni, izkušnje in povratne informacije, ki jih bomo dobili na tekmovalnih stezah z Ducatijem, pa bomo s pridom uporabili pri proizvodnji izpušnih sistemov za cestne motocikle. Partnerstvo se primerno vključuje v naše sodelovanje z Ducati Performance, kjer že sodelujemo pri izdelavi izpušnih sistemov, zato bo izredno vznemirljivo spremljati, kako se bosta dirkača ekipe Aruba.it Racing – Ducati Superbike Team Davide Giugliano in Chaz Davies borila za najvišja mesta na motociklih, kjer bo nameščen Akrapovičev izpušni sistem, ki je v celoti izdelan iz titana.«