Opel Insignia ponovno najbolj priljubljena v svojem razredu

Poslovno

Glede na zadnje statistične podatke o registriranih vozilih v mesecu juliju, Insignia postaja najljubša izbira v poslovnem razredu. V juliju se je zanjo odločilo 56 posameznikov, kar je predstavljajo kar 27,32 odstotni tržni delež v razredu. Nova Insignia je bila predstavljena konec oktobra lani, leto pa je našla že skoraj 300 novih lastnikov. Največ kupcev […]

Glede na zadnje statistične podatke o registriranih vozilih v mesecu juliju, Insignia postaja najljubša izbira v poslovnem razredu. V juliju se je zanjo odločilo 56 posameznikov, kar je predstavljajo kar 27,32 odstotni tržni delež v razredu. Nova Insignia je bila predstavljena konec oktobra lani, leto pa je našla že skoraj 300 novih lastnikov.

Največ kupcev se odloča za Insignio z motorjem 2.0 CDTI ECOTEC® Start/Stop z največjo močjo 120 kW/163 KM in opremo Cosmo, pri izbiri opcij dodatne opreme pa predvsem posegajo po naslednjih paketih: »Paket za voznika II«, ki vključuje sistem AFL/prilagodljiva prednja bi-ksenonska žarometa s funkcijo Smart beam, Park Pilot parkirni sistem s senzorji spredaj in zadaj ter paket preglednost in osvetlitev ter »Paket Bose Navi«, ki vsebuje radio Intellink 900 NAVI, zvočni sistem Bose in upravljanje radia na sredinski konzoli na dotik. Na cesti je približno vsaka peta Insignia v črni barvi, kateri po številu sledita bela in srebrna, kar dve od treh Insignij pa sta Sports Tourer, torej v karavanski karoserijski različici.

Insignia-Sports-Tourer

Po najvišjem tržnem deležu med osebnimi vozili v preteklem mesecu (9,1 odstotka), je Opel tudi v juliju z 8,95 odstotki dosegel drugi najboljši rezultat od junija 2012. Rast tržnega deleža, ki zdaj vključno z julijem dosega 7,45 odstotka, tako Slovenijo uvršča med najuspešnejše trge za Opel v Evropi.