Zveza za avto šport Slovenije ponovno izbira mlade dirkače

Aktualno, Avtomobilizem, KHD, Slovenija, Šport

Zveza za avto šport Slovenije s partnerji drugo leto zapovrstjo organizira izbor mladih dirkačev. Program, ki je ciljno uperjen proti odkrivanju novih talentov in omogočanju zagona karier, kar je ob visokih stroških udejstvovanja v avtomobilskem športu izredno zahtevno, je v pretekli sezoni naletel na odličen odziv. »Projekt Racestar je “krivec”, da sem letos osvojil naslov […]

Zveza za avto šport Slovenije s partnerji drugo leto zapovrstjo organizira izbor mladih dirkačev. Program, ki je ciljno uperjen proti odkrivanju novih talentov in omogočanju zagona karier, kar je ob visokih stroških udejstvovanja v avtomobilskem športu izredno zahtevno, je v pretekli sezoni naletel na odličen odziv.

»Projekt Racestar je “krivec”, da sem letos osvojil naslov prvaka. Brez tega izbora težko rečem, če bi danes sploh dirkal. Gre za vstopnico v dirkaški svet, ki služi kot odskočna deska za pot, ki si jo nadalje utiraš sam. Vsekakor pozdravljam projekte te vrste!« tako slovenski državni prvak v krožno-hitrostnih dirkah, Boštjan Avbelj, ki se je do tega naslova prebil preko vseh tekmovalnih krogov, ki jih izbor zajema.

Izbor zajema najrazličnejše teste

Izbor zajema najrazličnejše teste

Letošnji izbor, preko katerega bodo udeleženci spoznavali avto šport in preizkušali svoje sposobnosti, bo zajemal teoretični tečaj, psihofizični test, karting in avtoslalom z dirkalnikom (Renault Twingo), najboljših deset pa čakajo tudi testne vožnje na dirkališču.

Trije najuspešnejši udeleženci izbora se bodo imeli možnost pomeriti na dirkah državnega prvenstva Republike Slovenije, oz. mednarodnega pokala Renault Twingo, ki potekajo v okviru tekmovanj centralno evropske cone (zmagovalec bo imel pravico do nastopa na treh, drugouvrščeni na dveh, tretjeuvrščeni pa na eni dirki). Pri tem bo slovenska dirkaška ekipa Lema Racing, poleg dirkalnega avtomobila, poskrbela tudi za kompleten servis, strokovno pomoč in transport na dirkališča po Evropi.

Najboljši trije se bodo imeli priložnost pomeriti na dirkah vse hitreje rastočega Twingo pokala!

Najboljši trije se bodo imeli priložnost pomeriti na dirkah vse hitreje rastočega Twingo pokala!

Sodelujoči: Rojeni med 1.1.1991 in 31.12.2001 (lahko tudi že licencirani vozniki rojeni najkasneje do 31.12.1995)
Rok za prijave: 20. februar
Maksimalno število udeležencev: 60
Prijavnina: 120 EUR
Vodja izbora: Drago Božič ([email protected])

Več informacij: www.as2005.eu; [email protected]