Zmaga v diviziji 2 in 5. mesto na rallyju Idrija za Turka in Lazarjevo

Avtomobilizem, Reli, Slovenija, Šport

Sezona državnega prvenstva Slovenije se je minuli vikend zaključila z rallyjem v Idriji. Spremenljive jesenske vremenske razmere in hitre hitrostne preizkušnje so napovedovale zahteven in zanimiv rally. Rok Turk in Martina Lazar sta začela odločno, z najhitrejšima časoma na uvodnih dveh hitrostnih preizkušnjah v petek zvečer. Sobotni del rallyja pa je tehtnico prevesil v prid […]

Sezona državnega prvenstva Slovenije se je minuli vikend zaključila z rallyjem v Idriji. Spremenljive jesenske vremenske razmere in hitre hitrostne preizkušnje so napovedovale zahteven in zanimiv rally. Rok Turk in Martina Lazar sta začela odločno, z najhitrejšima časoma na uvodnih dveh hitrostnih preizkušnjah v petek zvečer.

Idr-2412

Sobotni del rallyja pa je tehtnico prevesil v prid konkurence. Rok in Martina sta iz njunega Peugeota 208 R2 iztisnila vse moči, vozila na limitu, a so bili tekmeci hitrejši. Na peti hitrostni preizkušnji sta v enem izmed zavojev celo trčila v rob ob cesti in poškodovala dirkalnik. Ekipa OPV pa je že ob naslednjem servisnem postanku uspela popraviti škodo in Rok ter Martina sta lahko uspešno nadaljevala.

Idr-1118

Na cilju so ekipo čakali zasluženi pokali za zmago v diviziji 2, s skupnim 5. mestom na rallyju Idrija pa je Rok osvojili tudi naslov podprvaka v generalni razvrstitvi državnega prvenstva Slovenije: “Za nami je težka dirka, v katero smo krenili na vso moč. Zadovoljen sem, ker smo dali vse od sebe, in veseli me, da se z vrhunskim dirkalnikom razreda R2 lahko borimo tudi z močnejšo konkurenco. Vzdušje od sami progi, kjer so nas zvesti navijači v velikem številu vseskozi spodbujali, pa je dalo rallyju poseben čar. Hvala vsem, hvala celotni ekipi in pokroviteljem ter vsem, ki nam vseskozi stojite ob strani.”