Premrl in Brešer najboljše prihranila za konec

Avtomobilizem, Reli, Slovenija, Šport

Slovensko državno prvenstvo v reliju se je zaključilo z 9. Rallyem Idrija, ki je potekal v petek in soboto, 16. in 17. oktobra. Že pred samim začetkom relija se je vedelo, da je Grega vse hitrejši in konstantnejši, poleg tega pa se je na sovozniški sedež vrnil tudi Gregor Brešer, s katerim sta že dobro […]

Slovensko državno prvenstvo v reliju se je zaključilo z 9. Rallyem Idrija, ki je potekal v petek in soboto, 16. in 17. oktobra. Že pred samim začetkom relija se je vedelo, da je Grega vse hitrejši in konstantnejši, poleg tega pa se je na sovozniški sedež vrnil tudi Gregor Brešer, s katerim sta že dobro utečena naveza.

V petek sta bili na sporedu dve hitrostni preizkušnji, dolgi po 2,13 km na katerih je Grega imel nekaj smole. Prvo HP sta Grega in Gregor odpeljala relativno dobro, na drugi HP pa sta na polovici močno udarila s prednjim levim kolesom in zato nadaljevala do cilja nekoliko počasneje. Na srečo udarec ni pustil hujših posledic, tako da sta se lahko že veselila sobotnega dne, ki je odločal o končnem zmagovalcu.

Grega po petkovih HP: “Že na sam reli sem prišel z dobrimi občutki in samozavestjo, še bolj pa me je veselilo, da se je vrnil Gregor. V petek sem prvo HP odpeljal v redu, na drugi HP pa sem vozil nekoliko preveč agresivno in zato udaril v veliko luknjo. Žal nisem vedel, če je kaj na dirkalniku poškodovano in posledično sva z Gregorjem znižala tempo. Vedela sva, da se bo o zmagovalcu pač odločalo v soboto.”

Idr-2453

V soboto je tekmovalce in gledalce razveselilo veliko lepše vreme. Na sporedu je bilo šest hitrostnih preizkušenj, ki so potekale na dveh različnih odsekih. Že na uvodnih dveh je Grega prikazal odlični vožnji in tako napredoval na skupno 4. mesto, naslednjo (Otalež) pa je odpeljal vrhunsko in dosegel nahitrejši čas! Tako je napredoval na 2. mesto. Kljub temu, se je vendarle pokazalo, da na naslednji HP (Zadlog) ni mogel konkurirati močnejšim dirkalnikom, kot so Mitshubishiji in Subaruji. Vseeno so bile razlike majhne. Pred zadnjima dvema HP sta Grega in Gregor držala drugo mesto, vendar jima je dihala za ovratnik posadka Trček-Ošlaj z zaostankom le treh sekund, kar je obetalo ponovitev boja iz lanskega relija v Novi Gorici. Predzadnjo HP (Otalež) je Grega zopet odpeljal suvereno in si priboril dobrih enajst sekund prednosti. Na zadnji HP je Grega uspel ohraniti minimalno prednost, katera je na koncu znašala le 1,6 sekunde. Tako je po Croatia Rallyu drugič zapored osvojil drugo mesto v državnem prvenstvu Slovenije.

Idr-3575

V ekipi Unikatoy so bili s prikazanim še toliko bolj zadovoljni, ker začetek sezone nikakor ni šel po pričakovanjih in željah. Smole je bilo občutno preveč.

Grega v cilju relija: “Za začetek lahko samo rečem hvala moji ekipi in Andreju Jerebu. Skupaj so mi pomagali prebroditi krizo na začetku sezone, ko se mi nikakor ni izšlo nič po načrtih. Sedaj lahko potrdim, da smo prava ekipa na pravi poti. Takšnega razpleta relija sem si lahko le želel in ga niti v sanjah nisem pričakoval. Že na uvodni sobotni HP sem videl, da imam pravi ritem, katerega sva z Gregorjem le še stopnjevala. Na zadnjih dveh HP nisva popustila prav nič in tako zadržala minimalno prednost pred Janijem Trčkom in Vilijem Ošlajem. Vesel sem, da se je o drugem mestu odločalo prav na zadnji HP, saj imam rad napete boje.”

To je bil zadnji reli Grege Premrla v letošnji sezoni, vendar časa za počitek ni. Ekipa se z dobro popotnico z zaključka letošnje že pripravlja na naslednjo!