Novo doma: Fiat Doblò (četrta generacija)

Novo doma

Novi Doblò je oblikovan z namenom, da zadosti potrebam družin tako pri delu kot v prostem času in jih pri tem ne obremenjuje pri prostoru in uporabi.  Novi Fiat Doblò je četrta generacija modela. Od začetka prodaje leta 2000 ter prenove v letih 2005 in 2010 je bilo prodanih več kot 1,4 milijona vozil Fiat Doblò. Zmagovalna oblika se […]

Novi Doblò je oblikovan z namenom, da zadosti potrebam družin tako pri delu kot v prostem času in jih pri tem ne obremenjuje pri prostoru in uporabi. 

Novi Fiat Doblò je četrta generacija modela. Od začetka prodaje leta 2000 ter prenove v letih 2005 in 2010 je bilo prodanih več kot 1,4 milijona vozil Fiat Doblò. Zmagovalna oblika se z leti razvija in prilagaja sodobnim potrebam po mobilnosti in udobju ter pri tem spoštuje okolje.

Popolnoma preoblikovan

Na novo oblikovana zunanjost je močno prepoznavna, od sodobno oblikovanega sprednjega dela do novih športnih odbijačev in aerodinamičnega pokrova motorja. Nove so tudi sprednje in zadnje luči, ki elegantno dopolnjujejo slog vodoravnih linij vozila. Luči so nameščene višje, da so zaščitene pred manjšimi trki. Navdušujejo tudi velike zastekljene površine ter praktična drsna vrata. Velika ogledala zagotavljajo odlično vidljivost, nova lita platišča R16 pa poskrbijo za opaznost s strani.

Ena nespornih prednosti modela je modularna notranjost, ki omogoča dobro počutje v vozilu. Novi Doblò ponuja kar 30 sedežnih konfiguracij. Sovoznikov sedež je mogoče zložiti in spremeniti v mizico oz. odlagalni prostor. Preoblikovana notranjost je  prostornejša in bolj praktična. Ponuja bogato paleto prilagoditev ter kombinacij barv, materialov in oblazinjenja. Novost je ergonomska armaturna plošča, volanski obroč in instrumentna plošča s prijetno, jasno grafiko za pregled vseh uporabnih informacij med vožnjo. Gumbi Start&Stop, ASR in metansko gorivo (v ustrezni različici) so zdaj lažje dostopni.

notranjost-fiat-doblo

Vozilo ima na voljo 7 sedežev, kar 790-litrski prtljažnik ter razdelitev zadnje klopi v razmerju 60:40. Prtljažni prostor je med največjimi v razredu, saj meri od 790 litrov pri različicah s kratko medosno razdaljo do 1.050 litrov pri različicah z dolgo medosno razdaljo. Ob zloženih zadnjih sedežih se prostornina poveča na izjemnih 3.200 oz. 4.000 litrov. Prilagodljivost omogoča tudi možnost nastavitve toge zadnje police z nosilnostjo do 70 kg.

armaturka-fiat-doblo

Poleg tega se Doblò ponaša z najboljšo vodljivostjo v razredu in se z vidika dinamičnosti, vodljivosti in udobja uvršča v sam vrh kategorije. Zadnje vzmetenje bi-link ponuja neodvisno strukturo s stabilizatorjem in zadnjimi blažilniki z dvojnim prilagajanjem ter zelo zmogljive vzmeti, ki blažijo sunke na različnih cestiščih. Za dobro počutje v vozilu pa poskrbi tudi svetla kabina, odlična klimatska naprava ter vrhunska zvočna izolacija.

150202_Fiat_Nuovo-Doblo_52

Sistemi za varnost

Na področju varnosti ima novi Doblò vgrajene najnaprednejše sisteme za elektronsko nadziranje stabilnosti, ABS z elektronsko porazdelitvijo zavorne sile (EBD), VDC s sistemom proti zdrsu pogonskih koles (ASR), hidravlično pomoč pri zaviranju (HBA) in pomoč pri speljevanju v klanec (Hill Holder). Različica Trekking ponuja še elektronsko zaporo diferenciala na prednjih kolesih (Traction +). Varnostna oprema je dopolnjena še s prednjimi in stranskimi varnostnimi blazinami ter sistemom za nadziranje tlaka v pnevmatikah.

Motorna paleta obsega bencinski motor 1.4 16v s 70 kW (95 KM), dva turbodizelska motorja 1.6 Multijet s 70 kW (95 KM) in 1.6 Multijet z 88 kW (120 KM). Paket Eco za 1.6-litrski Multijet s 75 kW (95) in 88 (kW) zmanjša porabo goriva in izpuste tudi za 15 odstotkov. V ponudbi je tudi bivalentni 1.4 T-Jet 16v Natural Power z 88 kW (120 KM), ki lahko uporablja bencin ali zemeljski plin, ta združuje zmogljivost bencinske različice ter gospodarske in okoljske prednosti pogona na zemeljski plin.

Interaktivni sistemi

Novi Doblò je opremljen z infotelematskim sistemom Uconnect® s 5-palčnim zaslonom na dotik, na katerem so dostopne glavne funkcije npr. radio, večpredstavnostne naprave (predvajalnik, iPod, iPhone ali pametni telefon), ki jih lahko priključite preko USB in vhod AUX-IN. Sistem vključuje tudi napredni vmesnik Bluetooth® za dostopanje do dodatnih funkcij, kot so upravljanje telefonskih klicev ali branje prejetih SMS sporočil. Sistem Uconnect® vključuje tudi ukazne tipke na volanu in sistem Eco:Drive, ki vozniku pomaga znižati porabo goriva in izpust CO2. Opremljen je lahko tudi z navigacijskim sistemom TomTom.

Za novi Doblò je na voljo več kot 100 izdelkov dodatne opreme Mopar®, ki so popolnoma usklajeni s tehničnimi in oblikovnimi lastnostmi vozila. V ponudbi so različni sistemi, zasnovani posebej za prevažanje smuči, kanujev in jadralnih desk, ter izdelki iz programa dodatne opreme, kot so lita platišča, kromirana ohišja ogledal ali nosilec registrske tablice. Notranja dodatna oprema obsega športne stopalke, obloge prtljažnika, mrežice za prtljago, prevleke za zadnje sedeže in kar deset ohišij za ključe.

150202_Fiat_Nuovo-Doblo_07

Kaj pa cena?

Fiat Doblò je na voljo v petih različicah (Pop, Easy, Lounge, Trekking in City), dveh višinah strehe, dveh medosnih razdaljah, dvanajstih barvah karoserije, šestih različicah notranjosti ter dveh postavitvah sedežev (pet ali sedem). Novi Fiat Doblò je na voljo že za 12.690 EUR, cena že vsebuje popust v vrednosti 2.500 EUR.

Novi Novi Doblò ima v serijski opremi na slovenskem trgu tudi storitev Fiat 5 Plus. Fiat 5 Plus je zagotovilo o kakovosti vozil Fiat, saj priča o našem zaupanju, ki temelji na dolgoletnih pozitivnih izkušnjah. Storitev Fiat 5 Plus kupci prejmejo brezplačno ob nakupu novega osebnega vozila fiat, omogoča pa brezskrbno uporabo vozila tudi po izteku 2-letne splošne garancije, vse do 5. leta starosti ali do skupno 120.000 prevoženih kilometrov (velja pogoj, ki nastopi prej).