Zagotovljena skupna zmaga Grege Premrla v pokalu Mitropa med »dvopogonci«!

Aktualno, Avtomobilizem, Reli, Slovenija, Šport

Vroč italijanski asfalt v okolici Čedada je gostil 52. izvedbo Rallyja Friuli Venezia Giulia, ki je med slovenskim občinstvom bolj znan pod imenom Alpi Orientali. Osnovni cilj Grege Premrla je bil čim boljši rezultat v pokalu Mitropa. V drugem delu sezone bo na sovozniškem sedežu ob Gregi Premrlu sedel Vili Ošlaj, s katerim sta v […]

Vroč italijanski asfalt v okolici Čedada je gostil 52. izvedbo Rallyja Friuli Venezia Giulia, ki je med slovenskim občinstvom bolj znan pod imenom Alpi Orientali. Osnovni cilj Grege Premrla je bil čim boljši rezultat v pokalu Mitropa. V drugem delu sezone bo na sovozniškem sedežu ob Gregi Premrlu sedel Vili Ošlaj, s katerim sta v preteklosti že sodelovala.

636080113495201872

Reli je bil izredno zahteven tako zaradi zahtevnih HP kot tudi vročine. Izjemno število gledalcev in lepo vreme sta bila še dodatna spodbuda za dobre vožnje. Grega Premrl si je z drugim mestom tudi teoretično zagotovil skupni zmagi v pokalu med dvokolesno gnanimi dirkalniki in med mladimi v pokalu Mitropa. Zelo blizu je tudi končnemu tretjemu mestu v generalni razvrstitvi. Grega in Vili sta zelo dobro odpeljala tako petkov superspecial kot sobotni del relija. Veselijo predvsem konstantna vožnja in časi. Grega je uspešno držal stik s slovenskimi konkurenti in bil po sobotnem dnevu na petem mestu z majhnim zaostankom. Težave z zavorami in delno tudi pnevmatikami so bile kot vedno sestavni del tega relija.

WP_20160828_032

Za nedeljski drugi del relija se je ekipa zavestno odločila, da ga Grega odpelje malce bolj previdno in pride do cilja. Na prvih dveh HP je imel dve nezgodi in tako poškodoval dve platišči ter prednjo desno »roko«. Napaka je bila v servisu hitro odpravljena, izguba časa pa ni bila prevelika. Zadnje dve HP je bilo potrebno pametno odpeljati, saj sta imela Grega in Vili zagotovljene dovolj prednosti za drugo mesto v Mitropa pokalu in četrto v državnem prvenstvu.

WP_20160828_013

Grega Premrl: »Zelo sem zadovoljen z celotnim relijem, kljub manjšim napakam med samo vožnjo. Veseli me predvsem, da sva z Vilijem ujela dober ritem in da vem kje izgubljam dragocene sekunde. Iskati izgovore v pogojih, težavah, pnevmatikah in podobno je nesmiselno, saj ima vsak dirkač svoje težave in svojo zgodbo. Šteje samo ciljna rampa in končni rezultat. Komaj čakam naslednji reli v Novi gorici.«

WP_20160827_009