Naj vas ne presenetijo zimske razmere na cesti

PR novica, Zanimivosti

V zimskih razmerah lahko gre preveč stvari narobe – bodite pripravljeni. Letos vse kaže, da bo božič ponovno zelen, ali pa bolje rečeno, v …

Letos vse kaže, da bo božič ponovno zelen, ali pa bolje rečeno, v rjavkastih odtenkih. A zima bo še dolga in dobro je, da se kot odgovorni vozniki nanjo dobro pripravimo. 

Sneženje je lahko, ko ga gledamo na toplem skozi okno, zelo privlačen vremenski pojav. Na domači sedežni se pokrijemo z odejo, zakurimo v kaminu in udobno opazujemo, kako romantično zunaj naletavajo debele snežinke.

No, medtem verjetno sneženje za nekoga drugega predstavlja pravo nočno moro. Ta oseba se trenutno nahaja nekje na cesti in negoduje, zakaj svojega avtomobila ni že prej primerno pripravil-/a. Če z avtomobilom pot (s težavo, pa vendar) nadaljuje, je še v redu. V slabšem primeru se vse skupaj lahko tudi ustavi ali pride do prometne nesreče.

V zimskih razmerah lahko gre preveč stvari narobe – bodite pripravljeni

Za začetek je pomembno, da vedno razmišljamo o tem, da svoj avtomobil pripravimo na najtežje razmere s katerimi se potencialno lahko soočimo. Verjetno dobro veste, da se zakonitosti zimske vožnje precej razlikujejo od poletne – no ta razlika je nekoliko manjša, če živite na slovenski obali. Vsi ostali pa se vsako leto soočajo z obvladovanjem avtomobila v zahtevnih zimskih razmerah. Če avtomobil na tovrstne razmere ni pripravljen, to lahko vodi v situacije, ki lahko zelo resno ogrozijo našo varnost in varnost ostalih udeležencev v prometu.

Najpogostejše (malomarne) napake voznikov:

  • zasneženega avtomobila ne očistijo dovolj dobro (slabša vidljivost),
  • neupoštevanje varnostne razdalje (izjemno nevarno),
  • slabe oziroma preveč obrabljene zimske pnevmatike (izjemno nevarno),
  • sredstva proti zmrzovanju tekočine (antifriza) ni dovolj,
  • ne nujna vožnja v izrednih zimskih razmerah, na primer skozi sneženi metež, poledica …

Obremenitve za materiale, ki tvorijo vozilo, so v zimskem času namreč drugačne kot poleti. Predvsem za materiale in snovi, ki dobro delujejo v višjih temperaturah, predstavljajo neobičajno okolje. Najbolj izpostavljene snovi v avtomobilu so v tekoči obliki. Tekočina, ki skrbi za hlajenje motorja mora biti dovolj odporna na nizke temperature, da ne zmrzne. Prav tako moramo nujno poskrbeti, da je imamo v rezervoarju dovolj. Če temu ni tako, lahko to na motorju naredi ogromno škode – ta se lahko zaradi zamrznjene hladilne tekočine pregreje.

Če imamo možnost, je vitalnega pomena, da avtomobil garažiramo. Tako bomo zaščitili njegovo barvo in lak, obenem pa ne bo treba vsako jutro s stekel drgniti ledu. Tudi tekočine bodo v nekoliko toplejši garaži bolj zaščitene pred zmrzaljo. Če garaže nimate, je smiselno nameniti nekaj denarja zaščitni prevleki za avtomobil (še bolj smiselno je, da kupite kvalitetno pregrinjalo). To bo zaščitilo avtomobil pred snegom in ledom, obenem pa tudi pred morebitnim peskom in soljo, če bo avtomobil parkiran nekje na ulici.

Pogost pojav pozimi je tudi, da nam vetrobransko steklo zamrzne ali pa se vsaj popolnoma zarosi. Pomembno je, da pred zimo pregledate, ali vam klimatska naprava v avtomobilu pravilno deluje. Pri zarošenem steklu vam bo pomagal prednji zračnik pod vetrobranskim steklom – seveda, če pravilno deluje.

Novejši avtomobili imajo poleg zadnjega tudi odmrzovanje vetrobranskega stekla in ogledal, s tem nas že nekaj časa, kot pionir na tem področju razveseljuje Ford. Tehnologijo hitrega odmrzovanja vetrobranskega stekla ima na primer tudi najnovejši Ford Kuga. Pravzaprav je v mrzlih zimskih jutrih poleg odmrzovanja oken nepogrešljiv kakršen koli zimski paket, ki vključuje še ogrevanje volana in sprednjih sedežev.

Vožnjo v snežnih razmerah zaznamuje tudi brozga na vozišču. Za dobro vidljivost boste potrebovali dobro delujoče brisalce ter na nizke temperature odporno tekočino za pranje stekla.

Zima prinese tudi težje delovne razmere za akumulator in električne dele avtomobila. Predvsem akumulator je dobro preveriti pred zimo, ali je še dovolj močan, da bo avtomobil v hudem mrazu vžgal.

Tudi motorna olja se v različnih temperaturah drugače obnesejo. S serviserjem se posvetujte, kakšno olje v mrazu ustreza vašemu vozilu. Še posebej so občutljiva nekoliko starejša vozila.

Za varnost v zimskih razmerah pa so najbolj pomembne ustrezne zimske pnevmatike. Ne pozabite, da je minimalni profil v zimskih razmerah globok tri milimetre. A moramo opozoriti, da so trije milimetri v zelo zahtevnih razmerah že relativno majhna številka. Tudi snežne verige niso slaba investicija, ki se izplača tudi Primorcem. Zanje predstavljajo dobro alternativo nakupu zimskih gum – lahko jih uporabijo na poti, če razmere to zahtevajo.

Sama vožnja v zimskih razmerah je zelo nevarna, zato jo v posebnih pogojih, kot so snežne nevihte, močna poledica ali vetrovnost, odsvetujemo. Če se v takšnih razmerah že znajdete, bodite posebno previdni. Pred odhodom na tako zahtevno pot, še posebej na bolj odročnih območjih, je dobro obvestiti vsaj eno osebo o želeni destinaciji in približnem trajanju poti. Ko na cilj prispemo, to osebo o tem seveda obvestimo, prav tako pa tudi osebe, ki bi na naš prihod morale čakati dalj časa od predvidenega.

Pred odhodom na pot poskrbite, da imate dobro napolnjen mobilni telefon ter nadeta topla oblačila in obutev. Na cestah se lahko zaradi neljubih dogodkov zadržimo tudi precej več časa od predvidenega, zato je smiselno pomisliti tudi na kakšen prigrizek in vodo. Seveda ne pozabite na zadostno količino goriva – ob mirovanju v koloni in vključenem gretju ga boste potrebovali.

Pomebno je tudi, da poznate vozne lastnosti svojega vozila. Vožnja avtomobilov s pogonom na prvi ali zadnji kolesni par se v snežnih razmerah zelo razlikuje. Posebno pozornost vožnji posvetite tisti, ki uporabljate vozilo s pogonom na zadnji kolesni par. Zadek je v snežnih ali ledenih razmerah kljub asistenčnim sistemom zelo nemiren, pa tudi trakcija je izredno slaba. Najbolj učinkovita vozila za spopad s snežnimi razmerami pa so seveda tista s pogonom na vsa štiri kolesa, a tudi ta imajo seveda svoje omejitve in zahtevajo znanje pri vožnji. Sistem AWD (all-wheel drive) lahko v današnjem času izberemo ob nakupu najrazličnejših vozil, tudi družinskih, kot je na primer Ford S-Max. Če živite na območju z zahtevnejšimi zimskimi razmerami, je o nakupu takšnega vozila vsekakor smiselno razmisliti.

Vsebino omogoča pooblaščeni Fordov prodajalec in serviser

logo-summit-avto