Prva obletnica AvtoNasveti.com

Aktualno, Zanimivosti

AvtoNasveti – prvi slovenski portal, specializiran za zanesljivost in preučevanje tipičnih napak vozil, bo 5. novembra praznoval eno leto od pričetka delovanja.

AvtoNasveti – prvi slovenski portal, specializiran za zanesljivost in preučevanje tipičnih napak vozil, bo 5. novembra praznoval eno leto od pričetka delovanja. V tem času so pripravili skoraj 200 strokovnih člankov, ki temeljijo na študijah zanesljivosti vozil iz celotnega sveta.

Cilj ekipe AvtoNasvetov je bil na enem mestu ponuditi vse tiste napake in težave, na katere mora biti kupec pozoren, ko kupuje rabljen avtomobil. Cilj kupcev rabljenih vozil je, da kupujejo varno in preudarno. Informacije o vozilih pa nenehno iščejo preko spleta. Iskanje informacij o napakah, tipičnih problemih in pričakovanih stroških vzdrževanja vozil, je običajno dolgotrajno in predvsem neučinkovito. Velik problem običajno predstavljajo napačne informacije in velika količina slabo zbranih podatkov, predvsem na spletnih forumih. Avtonasveti so vse te informacije združili na enem mestu v obliki strokovnega članka, ki na enem mestu združuje vse, kar si bodoči kupec želi izvedeti.

avtonasveti-delavnice

»Želeli smo dokazati, da je znanje cenjeno. Da lahko ljudem pomagamo z znanjem tedaj, ko to najbolj potrebujejo in jim s tem omogočimo, da njihova denarnica ne trpi,« eno leto po začetku projekta AvtoNasveti meni Anej Ferko, idejni oče projekta in tudi njegov vodja. »Zgolj in samo preverjena informacija, kvalitetni mednarodni viri in ekipa strokovnjakov s podporo partnerjev projekta so tisti dejavniki, ki nam omogočajo, da lahko tedensko objavljamo izjemno kvalitetne vsebine« dodaja.

»Naša baza znanja je sestavljena iz kakovostnih tujih spletnih virov in obsežne spletne raziskave. Na koncu rezultate raziskave dopolnimo s preverjanjem informacij pri partnerjih, serviserjih in prodajalcih rezervnih delov.«  kakovost informacij ocenjuje urednik portala Tom Pleskovič.

že eno leto

Eno leto delovanja AvtoNasveti.com bo 5. novembra

V enem letu je portal obiskalo nekaj manj kot 100.000 uporabnikov, ki so v povprečju primerjali 6 avtomobilov in njihovo zanesljivost. Mnogo bralcev je prav po zaslugi rezultatov študije pri AvtoNasvetih izbralo svoj naslednji avtomobil. Skupaj z najboljšimi partnerji projekta se ekipa širi tudi na področje nekdanje Jugoslavije, kjer je že vse v pripravljenosti za pričetek projekta AutoSavjeti, ki je logično nadaljevanje zgodbe. Še en uspešen slovenski projekt, ki dokazuje, da je tudi v kriznih časih mogoče z dobro idejo ustvariti dodano vrednost.