Sea-Doo Spark že v prodajnem salonu

Motociklizem, Šport

Sea-Doo Spark bo s ceno od 5.990 evri zagotovo zanetil marsikatero novo iskrico. Medtem, ko so se generacije Sea-Doo-jevih vodnih skuterjev večala iz leta v leto, so prav vsi potiho čakali na iskro, ki bi čim večji množici ponudila čisto zabavo in užitek.

Sea-Doo Spark bo s ceno od 5.990 evri zagotovo zanetil marsikatero novo iskrico. Medtem, ko so se generacije Sea-Doo-jevih vodnih skuterjev večala iz leta v leto, so prav vsi potiho čakali na iskro, ki bi čim večji množici ponudila čisto zabavo in užitek.

Spark je kot dvosed ali trosed na voljo v kar petih barvah in petindvajsetih različnih možnosti polepitve (Wrap Kit), ki bo vaš vodni skuter še bolj približal vašemu načinu življenja.

Spark je kot dvosed ali trosed na voljo v kar petih barvah in petindvajsetih različnih možnosti polepitve (Wrap Kit), ki bo vaš vodni skuter še bolj približal vašemu načinu življenja.

Sea-Doo je tako predstavil SPARK, vodni skuter novih razsežnosti in oblik zabave. Spark je odgovor na retorično vprašanje o zabavi na vodi in ob njej, namenjen, tako mladim kot starejšim, dekletom in fantom. Lahkotnost v vožnji pa zagotavlja napreden dizajn, ekonomičen in prožen motor Rotax 900 ACE z dvema paketoma moči (45 kW/60 KM in 67 kW/90 KM HO motor). Sea-Doo je tudi kot prvi proizvajalec na svetu, ki je za izdelavo kalupa uporabil izredno lahek in trden material – Polytec, razvit za in v BRP-ju (Bombardier Recreational Products). S tem materialom in skeletno konstrukcijo pa so uspeli inženirji znižati težo na minimum in tako izboljšati plovne lastnosti, ergonomičnost in majhno mero vzdrževanja.

Serijska oprema:
– iTC (Intelligent Throtle control)
– Fly-by-wire sistem, ki krmili nadzor skuterja preko žičnega sistema od ročice za plin, elektronike do motorja kot to poznamo že to v dosedenjih modelih novodobnih Sea-Doo-jev. S tem sistemom lahko pri močnejši različici Rotax 900 ACE HO izbiramo tudi med Sport in ECO mode-om
– D-Sea-Bel je sistem, ki je delovanje vodnega skuterja zmanjšal na skorajda neslišno delovanje
– Closed Loop System Sea Doo je že od leta 2003 znan po sistemu zaprtega sistema hlajenja s katerimi onemogoča vpliv zunanje-morske vode.
– Multifunkcijski center s šestnajstimi različnimi prikazi podatkov: Sport (HO motor)/Touring mode, nivo goriva, merilec temperature vode, merilec hitrosti, merilec porabe goriva, urno delovanje.
– (O.T.A.S.) je sistem, ki zazna nenadno krmiljenje brez plina in tako omogoča intenzivno pomoč pri hitri spremembi smeri.

Motor:
– Rotax 900 ACE (samo dvosed) ali Rotax 900 HO ACE. To je 899 cc štiritaktni, tricilinderski motor s po štirimi ventili na valj. Rotaxov motor 900 ACE je trenutno poznan kot najlažji motor v tem segmentu. iBR (Intelligent Brake & Reverse system) ali inteligentna zavora in možnosti vzvratne vožnje nam omogoča tudi lažje manevriranje pri vezanju, tankanju goriva ipd

Sea-Doo do sedaj še ni ponudil več dodatne opreme kot jo je na voljo pri modelu Spark. Na voljo so različni paketi opreme, ki vsebujejo dodatne odlagalne prostore, stopnico za lažje vzpenjanje, Bi-Mini Top, ki ga lahko uporabljamo do hitrosti 35 km/h, ali pa nam kot senčnik služi za zaščito pred soncem na plaži.