Za večjo prometno varnost v Osnovnih šolah

Aktualno, Poslovno

Izmed prispelih prijav na natečaj “Z roko v roki za varnost otrok!” je komisija izbrala 26 slovenskih osnovnih šol, ki so oddale najboljše projekte oziroma strategije izboljšanja prometne varnosti v svoji okolici. Družba Goodyear Dunlop Sava Tires, ki natečaj organizira v sodelovanju s Svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Javne agencije Republike Slovenije […]

Izmed prispelih prijav na natečaj “Z roko v roki za varnost otrok!” je komisija izbrala 26 slovenskih osnovnih šol, ki so oddale najboljše projekte oziroma strategije izboljšanja prometne varnosti v svoji okolici.

Družba Goodyear Dunlop Sava Tires, ki natečaj organizira v sodelovanju s Svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Javne agencije Republike Slovenije za varnost prometa (AVP), bo vsaki izmed izbranih šol podarila donacijo v višini 2.000 evrov, ki jih bodo šole lahko porabile za nakup opreme in ostalih elementov za varno udeležbo učencev v prometu ter izobraževalne dejavnosti na področju prometne vzgoje.

otroci-in-varnost

Varnost otrok v prometu je za družbo Goodyear Dunlop Sava Tires zelo pomembna tema, ne le septembra, ko se začenja šola, temveč vse leto. Zato smo se odločili, v času Goodyearove spomladanske prodajne akcije oblikujemo poseben sklad za večjo varnost otrok v prometu, v katerega je bilo ob vsakem nakupu 4-ih visokozmogljivih letnih pnevmatik Goodyear namenjenih 10 evrov. Iskreno me veseli, da bomo lahko osnovnim šolam pomagali dvigniti raven prometne varnosti v njihovi okolici za učence,” je ob tej priložnosti poudarila Romana Stare, vodja marketinga v Goodyear Dunlop Sava Tires in članica natečajne komisije.

V komisiji je bila tudi Mateja Markl, vodja Sveta za preventivo in vzgojo pri AVP. Njo so najbolj prepričale tiste šole, “ki so k povečanju prometne varnosti pristopile inovativno in za uresničitev svojih načrtov predlagale sveže pristope. Veseli me, da so šole v tem projektu prepoznale možnost za nadgradnjo svojih prometno-varnostnih načrtov ter hkrati možnost za nudenje kakovostnih dodatnih aktivnosti in vsebin svojim učencem.” Natečaj je namreč vseboval tudi literarni izziv za učence tretje triade (7., 8. in 9. razred), ki so morali napisati kratek esej na temo “Varno in zabavno na poti v šolo“, vsaka šola pa je lahko svoji vlogi priložila do tri najboljše eseje.

Komisija je prebrala kar 70 esejev ter izbrala 26 najboljših, za vsako šolo, dobitnico donacije po enega. V drugi fazi natečaja bodo učenci, avtorji teh esejev, tekmovali v pripravi novega besedila za sicer že obstoječo himno prometne varnosti z naslovom Prometna. “Izbrali bomo najboljših pet besedil, končni zmagovalec pa bo znan 11. junija, ko se bo letošnji natečaj v okviru projekta Z roko v roki za varnost otrok! zakjučil z zabavnim dogodkom, ki bo potekal na OŠ Zadobrova v Ljubljani. Zmagovalno besedilo himne bosta odpela Zlatko in Alenka Godec, njegov avtor pa bo za eno leto postal prvi Junior ambasador varnosti. Prejel bo praktično nagrado za svoj razred in se pridružil ostalim Goodyearovim ambasadorjem varnosti Alenki Godec, Andreju Jerebu, Janiju Žemlji in Damjanu Novaku,” je še pojasnila Romana Stare.