Nov uspeh Hidriinega Tehnološkega centera v Kopru

Aktualno, Poslovno

Hidriin Tehnološki center v Kopru na Boschevi listi priporočenih izdelovalcev industrijske avtomatizacije Dobro leto po realizaciji prvega naročila za avtomatizirano montažno linijo je Hidria Tehnološki center (TC) v Kopru dosegel pomembno priznanje. Pred tedni je namreč TC obiskala tehnična ekipa iz Boscha, največjega razvojnega dobavitelja v avtomobilski industriji na svetu. Na podlagi videnega je Bosch […]

Hidriin Tehnološki center v Kopru na Boschevi listi priporočenih izdelovalcev industrijske avtomatizacije

Dobro leto po realizaciji prvega naročila za avtomatizirano montažno linijo je Hidria Tehnološki center (TC) v Kopru dosegel pomembno priznanje. Pred tedni je namreč TC obiskala tehnična ekipa iz Boscha, največjega razvojnega dobavitelja v avtomobilski industriji na svetu.

Na podlagi videnega je Bosch Hidriin TC v Kopru uvrstil listo priporočenih izdelovalcev industrijske avtomatizacije za svoje dobavitelje. Gre za pomembno priznanje, ki potrjuje visoko kompetentnost celotne ekipe TC v Kopru in še dodatno utrjuje položaj Hidrie kot enega ključnih dobaviteljev posameznih rešitev oz. sistemov v avtomobilski industriji v globalnem merilu. Obenem ima Boschevo priporočilo za Hidrio oz. za Hidrin TC v Kopru izjemen potencial. Z Boschem namreč sodeluje z več tisoč dobavitelji, od katerih Bosch na področju avtomobilske industrije letno nabavi kar za okrog 30 milijard evrov produktov oz. rešitev, kar je podatek, ki govori sam zase.

Hidiira-Koper

Korporacija Bosch z več kot 306.000 sodelavci in letnim prometom več kot 52,3 milijarde evrov velja za največjega svetovnega dobavitelja v avtomobilski industriji. Prav spričo tega dejstva je bil njihov obisk v TC v Kopru za Hidrio še toliko pomembnejši. Njegov namen je bila namreč presoja procesa izdelave zahtevne montažne linije, ki jo TC razvija za potrebe Hidrie Bausch. Gre za linijo za izdelavo statorskega paketa, ki je nastal kot plod skupnega razvoja Hidrie Bausch in Boscha in je svetovna novost, za katero je bil Hidriinim inženirjem podeljen tudi evropski patent.

Predstavniki Boscha so ob videnem, kot so povedali sami, dobili izjemno pozitiven vtis, tako glede tehnologij, ki jih obvladuje Hidria TC, in kompetenc Hidriinih strokovnjakov kot tudi glede prostorskih pogojev, v katerih TC deluje. Gre za lokacijo Tomosa v Kopru, kamor je Hidria v zadnjem desetletju intenzivno vlagala in lokacijo razvila v izrazito razvojno usmerjen tehnološki park, kjer danes izdeluje najzahtevnejše in najinovativnejše rešitve in sisteme za avtomobilsko industrijo.

Bosch je na osnovi obiska TC Koper uvrstil na listo priporočenih izdelovalcev industrijske avtomatizacije. Vsekakor gre za izjemno priznanje, od katerega se Hidrii odpirajo velike možnosti za nove posle v avtomobilski industriji. Prav v minulih dneh je TC na priporočilo Boscha tako že prejel tudi prva povpraševanja s trga, nadejamo pa se, da bo teh prav po zaslugi omenjenega priznanja v prihodnje še bistveno več.