Z aplikacijo DRAJV mu zaupam

Aktualno, PR novica

Opravljen vozniški izpit, kaj pa zdaj?

Kar naenkrat se zgodi, da vaš otrok praznuje 18. rojstni dan in kmalu za tem opravi vozniški izpit. Dokler je vožnja potekala pod skrbnim očesom inštruktorja ste lahko mirno spali, kaj pa zdaj? Zavedate se, da je vaš otrok po opravljenemu vozniškemu izpitu sposoben za vožnjo, vendar vas misel na samostojno vožnjo še vedno bremeni. Najprej poskrbite za ustrezno zavarovanje vašega novopečenega mladega voznika.

Katera zavarovanja potrebuje mladi voznik?

Po zakonu je v Sloveniji obvezno Zavarovanje avtomobilske odgovornosti (AO). Ker je mladostnik, ki opravi vozniški izpit, še 3 leta po opravljenem izpitu, mladi voznik, je v tem času zelo priporočljivo, da  imate sklenjeno tudi zavarovanje Mladi voznik. Zakaj?

Foto: Profimedia

Zavarovanje Mladi voznik

Zavarovanje Mladi voznik sicer ni obvezno, je pa še kako nujno, da ga novopečeni vozniki imajo. Kajti če povzročijo nesrečo, bo zavarovalnica oškodovancu povrnila škodo v celoti, lastnik vozila, ki je povzročilo nesrečo, pa bo moral 30 % škode vrniti zavarovalnici. Je pa dobro vedeti, da Zavarovanja mladega voznika ni vezano na avto, temveč na voznika, kar pomeni, da lahko mlad voznik s to polico potem vozi kateri koli avtomobil.

Novopečeni voznik in aplikacija DRAJV

Da boste kot starši bolj mirno spali, pa vam lahko pomaga tudi brezplačna mobilna aplikacija DRAJV. Z uporabo DRAJV-a vam lahko vaš mladi voznik dokaže, da vozi varno in mu lahko zaupate. V času vožnje aplikacija spremlja in ocenjuje vožnjo. Vsako prevoženo razdaljo nato oceni s točkami od 1-100. Višji kot je odstotek, bolj varna je bila vožnja. Hkrati pa lahko z uspešno vožnjo nabira točke in si prisluži do 25 % popusta pri avtomobilskem zavarovanju. Več o izkušnji mame mladega voznika in aplikaciji DRAJV pa lahko preberete tukaj.