What Car nagradi za Renault in Dacio

Aktualno

Renault je na prireditvi britanske revije “What Car? Awards 2013” minulo sredo v hotelu Grosvenor House na Park Lane v Londonu prejel dve laskavi priznanji “Best Buy”: za Mégane Renault Sport in za Novi Sandero “šokantno dosegljive” znamke Dacia, ki na britanski trg vstopa prav z novim letom. Avtomobil, ki osvoji priznanje štirikrat, mora biti […]

Renault je na prireditvi britanske revije “What Car? Awards 2013” minulo sredo v hotelu Grosvenor House na Park Lane v Londonu prejel dve laskavi priznanji “Best Buy”: za Mégane Renault Sport in za Novi Sandero “šokantno dosegljive” znamke Dacia, ki na britanski trg vstopa prav z novim letom.

Renault Megane R.S. Red Bull Racing RB7 2013Avtomobil, ki osvoji priznanje štirikrat, mora biti res nekaj posebnega. V uredništvu revije “What Car?” so redno izkazovali občudovanje Mégana Renault Sport, ki je letos v različici Cup z 265 KM osvojil priznanje za najboljšo športno kombi-limuzino (“Best Hot Hatch”) v kategoriji nad 22.000 funtov. Hvalili so “kupeju podoben lep zunanji videz z mišičastima bokoma in odločno držo, prav tako pa tudi eksplozivne vozne lastnosti“. Ob tem, da se je ubranil zelo močnih in veliko dražjih tekmecev, je Mégane R.S. požel veliko hvale tudi za “fantastično obvladano karoserijo, uravnoteženost in oprijem“. Najbolj poveden je bržkone zaključen stavek, ki se glasi: “Kdor išče res pristne in navdušujoče lastnosti športne kombi-limuzine v bližini Mégana Renault Sport ne bo našel nič podobnega.

Uvedba znamke Dacia, ki je del Skupine Renault, na britanski trg je impresivna in časovno lepo usklajena. Prodaja avtomobilov se začenja prav ta mesec, a kljub temu Dacia že naglo nabira priznanja. Dacia Duster si je že pred nekaj meseci prislužil priznanje “Škotski avto leta” s skupno zmago in prvim mestom v kategorijah “SUV” in “Budget”, minuli teden pa je na odru zasijal Novi Sandero. 

Zanimivo, da je namesto osnovne različice razsodnike bolj prepričala različica s srednjim paketom opreme Ambiance in novim 0,9-litrskim trivaljnim bencinskim motorjem TCe 90. Tak Sandero je dobil naziv “najboljši mali avtomobil s ceno do 12.000 funtov”.

Dacio Sandero Ambiance z novim najsodobnejšim motorjem TCe 90 so razsodniki revije What Car? opisali kot “nekaj pristno novega in drugačnega, saj ponuja zaresno prostornost za zelo ugodno ceno, kar je občudovanja vreden dosežek. Tekmece Sandera po podobni ceni boste morali iskati med oglasi za rabljene avtomobile. Tudi tako ne boste našli prav veliko malih avtomobilov z jamstvom treh let oziroma 60.000 milj in še manj takšnih, ki ponujajo enakovredno prostornost kot Sandero. Motor s turbo-puhalom je zabaven in ustrežljiv, za uporabnika pa je Dacia na splošno praktičen in prijeten avto.