Video: Na reliju Monte Carlo ogrevanje Fordu

Avtomobilizem, Šport, WRC

Danes je v Monte Carlu potekal t. i. “shakedown” oziroma po naše ogrevanje pred pričetkom pravega relija in hkrati letošnje sezone WRC. Doseženi časi zato ne štejejo, a vseeno je zanimivo dejstvo, da je bil s časom 2:26,1 najhitrejši Fordov zasebni voznik Thierry Neuville. Namreč ameriški proizvajalec več ne podpira M-Sporta ali katere druge ekipe […]

Danes je v Monte Carlu potekal t. i. “shakedown” oziroma po naše ogrevanje pred pričetkom pravega relija in hkrati letošnje sezone WRC.

Doseženi časi zato ne štejejo, a vseeno je zanimivo dejstvo, da je bil s časom 2:26,1 najhitrejši Fordov zasebni voznik Thierry Neuville. Namreč ameriški proizvajalec več ne podpira M-Sporta ali katere druge ekipe v letošnji sezoni.

shakedown monte carlo reli 2012

Drugi najboljši čas je dosegel aktualen svetovni prvak Sebastien Loeb s Citroën DS3, ki je zatrdil, da se je prišel zabavati, a želi tudi zmagati. Jevgenij Novikov (Ford) je dosegel tretji čas, medtem ko Mikko Hirvonen (Citroën) četrtega. Novinec Volkswagen Polo R WRC  je z Jari-Matti Latvalo dosegel peto mesto.