Vzgoja najmlajših v prometu

Aktualno

V sklopu akcije preventivne vzgoje najmlajših v prometu sta Avtocenter Špan in Goodyear med najmlajše v občini Brezovica razdelila preko 230 varnostnih odsevnikov. Varnost v prometu je ena pomembnejših tematik, zato jo najdemo tudi v učnem načrtu.

ABFAAB88-553E-11E0-8CCE-F0AC66B94067V sklopu akcije preventivne vzgoje najmlajših v prometu sta Avtocenter Špan in Goodyear med najmlajše v občini Brezovica razdelila preko 230 varnostnih odsevnikov.

 
Varnost v prometu je ena pomembnejših tematik v današnjem času, zato jo najdemo tudi v učnem načrtu vsakega vrtca in seveda osnovne šole. Vrtci in osnovne šole poizkušajo na različne načine o varnosti v prometu osvestiti naše najmlajše.
 
Izobraževalni program prometne varnosti Kolesarčki naše najmlajše poučuje in razveseljuje po vrtcih in osnovnih šolah že četrto šolsko leto. Namenjen je otrokom starim od 4 do 7 let. Otroci preko igre spoznajo:
 
– kako pomembna je varnostna čelada,
– osnovne prometne znake,
– pomen semaforja,
– kako se pravilno prečka cestišče.
 
V Avtocentru Špan se zavedamo kako pomembna je varnost v prometu za vse udeležence, posebej za najbolj izpostavljene pešce in kolesarje, ki so zelo pogosto najmlajši,” je povedal Ludvik Špan, direktor Špan d.o.o. “Zato smo se odločili, da vsem otrokom iz vrtcev občine Brezovica skupaj s podjetjem Goodyear podarimo varnostne odsevnike, da bodo v prometu bolj vidni in bolj varni!