Volvo povezan z iPhone in Androidom

Aktualno

Od sedaj naprej ni nobene potrebe več, da pustite vašega Volvoa v ozadju, ko ga parkirate. Zadnje Volvove novice najavljajo mobilno aplikacijo, ki zagotavlja vozniku, da lahko ostane v stiku z parkiranim avtomobil preko telefonov iPhone ali Android…

Od sedaj naprej ni nobene potrebe več, da pustite vašega Volvoa v ozadju, ko ga parkirate.

 

0AC07FA6-6A9A-11E0-B8B8-383E65B94067

Zadnje Volvove novice najavljajo mobilno aplikacijo, ki zagotavlja vozniku, da lahko ostane v stiku z parkiranim avtomobil preko telefonov iPhone ali Android. Tako podjetje Volvo predstavlja najbolj celovito in splošno dostopno aplikacijo v Evropi, ko gre za nadzor in spremljanje avtomobila kjerkoli in kadarkoli.
 
“Avtomobile načrtujemo okoli potreb ljudi in načina življenja. Ustvarjanje intuitivnega in ergonomsko optimiziranega voznikovega okolja, je del našega namena ponuditi vozniku občutek sproščenega nadzora. Edino logično je, da imate popoln nadzor nad svojim vozilom tudi, ko ga parkirate, ” pravi Stefan Jacoby, predsednik in izvršni direktor pri Volvu.
 
Mobilna aplikacija je podaljšek sistema “Volvo On Call” (Volvo na poziv), ki je bil prvotno osredotočen na neposreden dostop do klicnega centra v primeru nesreče ali v drugih nujnih primerih.
 
Ta sistem je bil sedaj na novo odkrit. Lastniki vseh novih modelov Volva (modelov za leto 2012 in naprej) s sistemom “Volvo On Call”, lahko prenesejo novo aplikacijo, ki odpira vrsto možnosti povezovanja prek iPhone-a ali Android-a.
 
Prenos mobilne aplikacije je brezplačen. Aplikacija je zasnovana tako, da nudi lastniku intuitivno in razmerje, ki je enostavno za uporabo z avtomobilom iz razdalje. Seveda so pri podjetju Volvo izvedli ustrezne ukrepe za zaščito uporabnikove zasebnost in za varnost sistema.
 
Mobilna aplikacija vsebuje številne funkcije:
 
– Iskalnik avtomobila. Lokacija avtomobila je prikazana na zemljevidu. Na voljo je tudi digitalni kompas, ki usmerja voznika v pravo smer. Če je potrebno, lahko avto potrobi in kazalniki se aktivirajo za lažje iskanje.
– Daljinsko zaklepanje vrat. Prikazan je status vseh vrat in oken- voznik lahko zaklepa in odklepa avtomobil s pritiskom na zaslon na dotik.
– Armaturna plošča. Funkcija vozniku zagotavlja dostop do številnih informacij: nivo goriva, razdalja, ki je preostala do praznega rezervoarja, povprečna poraba goriva, povprečna hitrost, kilometrski števec in merilnik potovalnega števca.
– Preverjanje avtomobila. Mobilna aplikacija opravlja pregled “zdravja” vozila, prikazuje podatke o žarnicah, nivo zavorne tekočine, raven hladilne tekočine, nivo motornega olja in pritisk olja v motorju.
– Dnevnik vožnje. Podrobnejše podatke o vsakem potovanju zadnjih 40 dni je mogoče prenesti in shraniti. Obstaja tudi možnost, da izvozite podatke kot datoteko Excel- odlična funkcija za lastnike službenih avtomobilov.
– Podatki o vozilu. Osnovni podatki kot so podatki o modelu, registrska številka in identifikacijska številka vozila.
– Obvestila o kraji. Če se sproži alarm avtomobila, je voznik opozorjen preko mobilne aplikacije.
– Ta nova Volvo On Call generacija, še vedno vključuje vse vidike varnosti in zaščite, ki so že del prve generacije.
 
Pri Volvu bo uvedenih še več novih funkcij v bližnji prihodnosti.
 
“Nova mobilna aplikacija pretvori Volvo On Call iz sistema za klic v sili v uporabno priročno funkcijo. To nam bo pomagalo povečati prodajo sistema. Prepričani smo, da nam bodo naši ambiciozni načrti na tem področju pomagali pritegniti več in več novih strank v prihodnosti,” je dejal Stefan Jacoby.