Volvo in Apple kujeta zavezništvo

Aktualno

Volvo in Apple združujeta moči; Applov občudovan in razširjen operacijski sistem bo na voljo voznikom, kar združuje eno izmed na svetu najnaprednejših avtomobilskih podjetij z na svetu najpopularnejšim tehnološkim podjetjem.

Volvo carplay

Volvo in Apple združujeta moči; Applov občudovan in razširjen operacijski sistem bo na voljo voznikom, kar združuje eno izmed na svetu najnaprednejših avtomobilskih podjetij z na svetu najpopularnejšim tehnološkim podjetjem.

Zavezništvo obljublja preobrazbo doživetja v avtu. Nova storitev Apple CarPlay prinaša vse funkcije in storitve, poznane z iPada, iPhona ali iPoda, naravnost v avto preko Volvove velike središčne konzole in zaslona na dotik.

Volvo carplayVolvo izboljšuje Applove zmogljivosti s povezovanjem s posebej razvitim vmesnikom, ki vozniku omogoča, da uporablja glas in kontrole na volanu za dostop do Applovih funkcij in storitev, kar zagotavlja popolno interakcijo, ki je vedno varna in enostavna za uporabo.

Interakcija med Applovim operacijskim sistemom in Volvovima na novo razvito programsko opremo ter vmesnikom v avtomobilu obeta transformacijo videza in občutka v notranjosti vozila. Volvova notranjost bo značilna s svojo enostavnostjo in funkcionalnostjo; dve kakovosti, ki združujeta Volvo in Apple.

»Applov čist in intuitiven uporabniški vmesnik je popoln zadetek z Volvovim skandinavskim dizajnerskim pristopom ter našo osredotočenostjo na funkcionalnost,« pravi Håkan Samuelsson, predsednik in generalni direktor podjetja Volvo Cars.

Prvi avtomobil, ki bo nudil Apple CarPlay bo povsem nov SUV XC90, ki bo predstavljen še v tem letu, in je eden izmed najbolj pričakovanih vozil preteklih let; nadomestil bo trenutni XC90, ki je redefiniral segment SUV in je postal najbolj prodajan model v zgodovini Volva.

Z Apple CarPlayom bodo uporabniki takoj prepoznali svoje osnovne aplikacije iPhone, kot so telefon, sporočila, glasba in navigacija. Začetna ponudba bo vključevala tudi avdio aplikacije, kot je Spotify, priljubljeno storitev za predvajanje glasbe.

Volvov portret zaslon nudi uporabniku prednost, saj so istočasno predvajanje tako Volvove kot Applove vsebine, za kar ni potrebno preklapljanje med avtomobilskim in iPhone zaslonom.

Apple CarPlay se gladko integrira v Volvov nov uporabniški vmesnik. Vizualno postane del sistema na armaturni plošči s prikazovanjem poznanih ikon za Apple aplikacije.

»iPhone uporabniki se bodo v novem Volvu počutili kot doma. Ustvarili smo popolnoma integrirano uporabniško doživetje na našem velikem portretnem zaslonu na dotik, ki ponese doživetje mobilne naprave v vozilu na povsem novo raven. Združeno s prednostmi pri varnosti voznika z naprednim sistemom nadzora z glasom, kot je Siri, je naredil Apple popoln zadetek za Volvo,« doda Håkan Samuelsson.