Pet zvezdic za Audi A6

Aktualno

V ameriškem programu preizkusnih trčenj US NCAP je aktualni Audi A6 (kombinirana poraba goriva v l/100 km: 9,8–4,4; kombinirana emisija CO2 v g/km: 229–114) prejel najboljšo oceno pet zvezdic za varnost v primeru trčenja.

Audi A6

V ameriškem programu preizkusnih trčenj US NCAP je aktualni Audi A6 prejel najboljšo oceno pet zvezdic za varnost v primeru trčenja.

Torej kar zadeva zaščito odraslih potnikov pri čelnem in bočnem trčenju ter prevračanju vozila, je aktualni Audi A6 eden od najvarnejših avtomobilov v svojem razredu. Po tem, ko je aktualni Audi A6 že leta 2011 dosegel najboljšo oceno na evropskih preizkusnih trčenjih Euro NCAP, mu je sedaj najboljšo možno oceno, tj. pet zvezdic, za pasivno naletno varnost podelila tudi ameriška nacionalna organizacija za avtocestno varnost  (NHTSA).

Audi A6

Z vidika zaščite odraslih potnikov pri čelnem in bočnem trčenju ter prevračanju vozila je aktualni Audi A6 eden od najvarnejših avtomobilov v svojem razredu. NHTSA je leta 2010 poostrila kriterije za čelno in bočno trčenje, da bolje odražajo realne pogoje pri prometni nesreči.

Pri preizkusih z Audijem A6 so za voznika in sovoznika tako pri čelnem kot tudi pri bočnem trčenju izmerili vrednosti, ki so vozilu prinesla najvišjo možno oceno – pet zvezdic. V Audiju A6 je dobro poskrbljeno tudi za zaščito potnikov na zadnjih sedežih, kar dokazuje pet zvezdic v kategoriji Zaščita potnikov zadaj pri bočnem trčenju.