Vozniški horoskop, zelo zanimivo

Aktualno, Top, Zanimivosti

Na forumu smo zasledili zanimiv prispevek o povezavi med nebesnimi znamenji in načinom vožnje ter izbiro avtomobilov. Ali se najdete v tem opisu vašega znamenja?

Na forumu smo zasledili zanimiv prispevek o povezavi med nebesnimi znamenji in načinom vožnje ter izbiro avtomobilov. Ali se najdete v tem opisu vašega znamenja? Mogoče je že res kaj od tega… 

Spodnji prispevek je sicer pripravil nemški RTL lansko jesen.

VODNAR

Vodnarji vozijo energično, a ob tem vedno pazijo na primerno varnostno razdaljo. Nepazljivi udeleženci v prometu jih vznemirjajo. Ljubijo dolge vožnje v nepoznane svetove in sovražijo zastoje. V vsakem primeru je za vodnarjeve sovoznike najbolje, da zaupajo v voznikove vozne sposobnosti. Planiranje poti, rezervacije hotelov in ostalo prepustijo sodobnim elektronskim pomagalom. Njihov moto je: “Zaupaj tehniki!” Zato se kaj hitro lahko zgodi, da bodo tri ure vozili v krogu, ker bodo bolj zaupali navigacijskemu sistemu kot cestnim oznakam!

Vodnarji imajo radi velike avtomobile: od VW-jevega kombija (za tiste s tanjšimi denarnicami), preko Mercedesovega razreda E do BMW 7 in cadillaca STS. V naboru najdemo tudi serijo 5, maseratija 420GT in jaguarja XK. Veliko dajo tudi na izdatno konjenico pod motornim pokrovom. V bistvu si želijo križanca med BMW X5 in helikopterjem ali pa med smartom in zrakoplovom. Njihova vozila so običajno zelo dobro vzdrževana in brez napak!

RIBI

Zasanjani vozniki, ki ob poslušanju glasbe zamudijo avtocestni odcep. Vozijo brez načrta, na cilj pa se pripeljejo zgolj po občutku. Skoraj nikdar ne hupajo. Ker se jim ne mudi, se pogosto ustavijo in pomagajo ostalim udeležencem v prometu. V zastojih uživajo v poslušanju glasbe in v spogledovanju z vozniki oz. voznicami v drugih vozilih.

Avto je za njih živ organizem, ki ima seveda tudi svojo dušo, zato je ljubezen do avtomobila za njih vsaj tako pomembna kot redno vzdrževanje. Tehnika jih ne zanima, zato na svojem avtu ne preverijo niti nivoja olja. Temu primerno so napake pogoste, zato so zelo priljubljeni v mehaničnih delavnicah. Ker so zelo zasanjani, običajno povzročijo več nesreč. Zato ribam zvezde svetujejo nakup varnih avtomobilov in sklepanje kaska.

Kakšne avte kupujejo, je težko določiti. Pogledajo, občutijo, se spogledajo in poskusijo. Predstavljajo zelo težke stranke, ker ne znajo povedati, kaj potrebujejo.

OVEN

Navdušeni avtomobilisti, ki ne marajo javnih prevoznih sredstev. Nepotrpežljivi ljubitelji prehitevalnih pasov. Tudi v mestni gneči zmeraj iščejo najhitrejši pas. Pogosto pospešujejo in zavirajo in le redko sledijo ostalim udeležencem. Cestno dirkanje je njihov hobi. Rumena luč je za njih enako zeleni, vzvratno ogledalo pa nepotreben del avtomobila! Zastoji jih pripeljejo do vrelišča. Hupajo in preklinjajo. Ljubijo hiter seks, tudi v avtomobilu!

bmw z4 2013

Slogu primerno ljubijo hitre in okretne avtomobile. Udobje, število predalov ali nosilcev za pločevinke so nepomembni podatki. Edino, kar želijo na spisku opreme, je močan avdio sistem! Oven sanja o porsche boxsterju, BMW Z4, audiju TT, mercedesu CLK. Ker ljubijo avtomobile, predstavljajo sanjske stranke avtomobilske industrije. Prav zato pa jih ljubijo tudi predelovalci.

BIK

Hitri vozniki, ki s hupanjem in jasnimi kretnjami branijo svoje pravice. Če jih kdo sprovocira, vzkipijo. Zmeraj želijo vedeti, kje vozijo, zato se običajno držijo preizkušenih in poznanih poti. Obvozi jih ne motijo, če le vedo, kje se vozijo. V avtu se zmeraj najde hrana in pijača. Nenazadnje ne želijo ostati žejni in lačni v kakšnem zastoju. Drugače pa, če odmislimo njihovo trmoglavost, so biki precej nezahtevni, radi pomagajo ostalim, za štoparja pa so pripravljeni narediti tudi kakšen ovinek s poti.

Veliko dajo na najboljšo opremo s področja varnosti, prav tako pomembna pa je še klimatska naprava in električna pomagala ter vse, kar ugodno vpliva na njihovo počutje. Da bi bilo zadoščeno bikovim željam po uglajenem teku motorja, mora ta imeti vsaj šest ali, še bolje, osem valjev. Ob tem pa mora biti izpolnjena še želja po obilici moči. Temu primerno je njihovim zahtevam zadoščeno šele z modeli zgornjega srednjega razreda ali višje. Zato biki raje kupijo rabljenega mercedesa, audija ali, še bolje, lexusa kot pa novega opla ali škodo. Majhni avtomobili? Že misel na sedeže jih ubija. Udobje, zanesljivost in luksuz.

DVOJČKA

Zanje je avto premikajoči se telefon. Če ne poslušajo glasne glasbe, klepetajo po telefonu ali s sopotniki. Ob tem mahajo z rokami, spuščajo volan iz rok in obračajo poglede k sopotnikom. Zato vozijo neskoncentrirano, pasove menjavajo zadnji trenutek, parkirajo pa predvsem tam, kjer ne bi smeli. Na splošno so spontani in veseli, zastoji jih ne spravljajo ob živce; izkoristijo jih za pogovore ali spogledovanje. Hupanje in blendanje ni v njihovi navadi. Dvojčki ljubijo seks v avtu, še posebej med vožnjo.

Pri izbiri avta niso emocionalni ter ne prisegajo na določeno znamko. Običajno iščejo kompromis med uporabnostjo, finančnimi zmogljivostmi, stilom in zabavo.

RAK

Raki vozijo čustveno, zato je vožnja v veliki meri odvisna od njihovega razpoloženja. Splošno gledano vozijo sproščeno in tolerantno, kadar so slabe volje, pa se jezijo na vse okoli njih. Kadar vozijo sami, so hitri, s sopotniki v avtu pa postanejo nepazljivi in počasni. Zmeraj pazijo na šibkejše udeležence v prometu.

Audi A6

Do njihovega avtomobila imajo zelo oseben odnos. Običajno izbirajo večje avtomobile, v katerih je prostor za družino ali pa prijatelje in hišne ljubljenčke. Takšne avtomobile pogosto izbirajo celo samski raki. Avto mora biti robusten, kvalitetne izdelave ter z enostavnim vzdrževanjem in čiščenjem notranjosti. V njihov izbor lahko pridejo predvsem enoprostorci (sharan, xsara picasso idr.) in vozila tipa fiat doblo. Tisti z globljo denarnico pa posegajo po karavanskih različicah BMW serije 5 in audija A6.

LEV

Levi vozijo srčno in suvereno, vožnja jih mora predvsem zabavati. Radi poslušajo glasno glasbo in se vozijo zgoraj brez (Strehe, seveda!). Pri izbiri avtomobila je pomemben predvsem stil. V prometu branijo svoje pravice, radi se prerivajo (prehitevanje po desni je za leve nekaj normalnega), drugi vozniki jih zanimajo le po sili razmer. Levi raje kdaj pa kdaj plačajo kazen, kot pa da bi se držali nizkih omejitev. Avto je zanje prostor za erotične igrice. V splošnem so levi dobri vozniki, ki radi pomagajo ljudem v nesreči in kljub temu, da hočejo biti glavni, radi ustavijo otrokom in jih spustijo čez cesto.

Levi ne kupujejo navadnih avtomobilov. Avto mora biti dober in vpadljiv. Užitek v vožnji in tehnična popolnost sta tudi povsem na vrhu. Najboljše je za njih komajda dovolj dobro! Zato levi tudi ne kupujejo starih in razmajanih avtomobilov.

hyundai santa fe 2013

Njihova izbira so močni SUV-eji (jeep grand cherokee), velike limuzine (S-razred, A8, jaguar XJ) in avtomobili brez strehe. Tisti s tanjšimi denarnicami poiščejo cenejše alternative (rabljen lexus ali novi hyundai santa-fe).

DEVICA

Vozijo korektno, previdno in pogosto tudi počasi. Omejitve so zato, da se jih spoštuje, zato praviloma tudi ne plačujejo kazni. Svoje sposobnosti običajno podcenjujejo. Ne upajo prehitevati, ali pa se za prehitevanje odločijo, a si po tem, ko so že na drugem pasu premislijo. V zastojih se ne jezijo, temveč poskušajo koristno izrabiti čas za telefonske pogovore, pospravljanje avtomobila in prigrizke. Zaradi skrbnosti in dobre organiziranosti pogosto rešujejo ostale udeležence v prometu. V avtu imajo zmeraj zagonske kable, avtokarte, orodje…

Avto jim predstavlja le prevozno sredstvo. Res je, da radi sanjajo o super dobrem kabrioletu, a na koncu kupijo le tisto, kar jim dopušča njihova denarnica in tisto kar lahko postavijo na vsako parkirišče. Pogosto izbirajo avtomobile, ki so zanesljivi in imajo dobro razmerje med ceno in tem kar ponujajo. Zato pogosto izberejo japonska vozila.

TEHTNICA

Neskoncentriran, je najenostavnejši opis tipične tehtnice. V avtu se pogosto spogledujejo, pogovarjajo ali telefonirajo, zato se pogosto zgubijo. V križiščih radi zaspijo za volanom, zato jih je potrebno pogosto zbujati s hupanjem. Na svoje napake se opravičujejo s šarmantnim nasmeškom. Do drugih udeležencev so zelo tolerantni. Hitro vozijo le zato, ker jim to predstavlja zabavo. Ne marajo prerivanja in ostalega nespodobnega obnašanja. Res je, da jih prometno predpisi ne zanimajo preveč, a glede na to, da pogosto vozijo, tako kot narekujejo drugi udeleženci v prometu, nimajo težav s prometnimi prekrški. V zastojih se kratkočasijo s spogledovanjem, telefoniranjem in pošiljanjem SMS-ov. Le zakaj bi se vznemirjali? Njihova največja slabost je nepredvidljivost. Na lepem zavijejo, brez opozorila ali pa zavirajo le zato, da bi so ogledali izložbo ob cesti.

Pri nakupu avtomobila jih tehnični detajli ne zanimajo. Avto mora biti dovolj spogledljiv. Statistike napak, poraba in podobne zadeve jih ne zanimajo. Prisegajo pa na luksuz, udobje in dodatno opremo, a tudi to ne pomeni nič, če avto nima pravega stila. Povprečni avtomobili niso za tehtnice. Raje imajo Alfin cabriolet, minija ali rover 75, tisti z družinami pa 156 sportwagon. Tehtnice z nekoliko višjimi zahtevami se zanimajo za peugeot 607 in jaguar S-type.

ŠKORPIJON

Škorpijoni so vzdržljivi, zanesljivi in hitri vozniki z odličnim občutkom za prostor in orientacijo. Za svoje bližnje so pripravljeni prevoziti ogromne razdalje. Za volanom so odločni in srditi. Na ostale udeležence v prometu se jezijo se za vsako malenkost. Hupanje, prerivanje… “Zob za zob, oko za oko!” je njihov glavni moto. Škorpijoni zagovarjajo pravico močnejšega. Počasni malčki naj zato na avtocestah ostajajo na desnem pasu! So v veliki večini odlični vozniki, z dobrimi reakcijskimi sposobnostmi. Njihova največja slabost je pomanjkanje tolerance.

ferrar laferrari od spredaj 2013

Škorpijoni kupujejo avto po tehtnem premisleku in tehtanjem med tehniko, ceno in splošno pojavo, končna odločitev pa je vseeno na podlagi občutka. Želijo si zmogljiv avtomobil, ki ne porabi preveč goriva. Udobje in oblika ob tem nista najpomembnejša. Škorpijon se sklada z BMW-ji ali hitrimi športnimi avtomobili tipa Ferrari. Ujamejo se tudi z znamko Volvo, ki velja za pametno izbiro. V glavnem ne marajo majhnih avtomobilov: vsaj golfov razred naj bo.

STRELEC

Temperamentni vozniki, ki se jezijo nad počasneži. Kadar jih nekdo zmoti, pa lahko tudi sami postanejo neskoncentrirani in temu primerno ovirajo promet. Ljubijo vožnjo po brezpotjih in so rojeni vozniki bivalnikov. Mrzijo zastoje. Kadar se znajdejo v njih, stojijo pred avtom in opazujejo, kdaj se bo zadeva začela premikati. Načrtovanje potovanja in predhodne rezervacije hotelov niso njihova vrlina. Hop v bivalnik in novim dogodivščinam naproti. Težko jih šokiramo. Malo je nesreč ali okvar, ki jih strelci še niso doživeli. Zato tudi radi pomagajo drugim. Njihova slabost je površnost. Vzdrževanje avtomobila namreč ni dejavnost, ki se nahaja na njihovem spisku.

V njihovem avtu se znajde vse, kar bi lahko prišlo prav. Običajno predmeti ležijo neurejeno po celotnem avtomobilu. Strelci s tanjšimi denarnicami kupujejo rabljene kombije tipa (VW bus, transporter) ali pa stare ameriške cestne križarke. Tisti z debelejšimi denarnicami prisegajo na terence ali SUV-je (volvo XC90). Tudi pick-upi in kabrioleti se znajdejo na njihovem spisku želja. Družinsko orientirano bodo izbrali enoprostorca (alhambra, phedra).

KOZOROG

Je zmeraj hiter, ker mrzi zamujanje. Zato raje izbere hitro in daljšo pot po avtocesti, kot bližnjico čez zavite počasne bližnjice. Zmeraj želijo biti v najhitrejšem pasu, ne marajo slabih opisov poti in zamudnih iskanj. Med vožnjo so sposobni opravljati poslovne zadeve in številne telefonske razgovore. Osebno se počutijo sposobni in zanesljivi, kot Michael Schumacher, ki je prav tako kozorog. Običajno so nekoliko hitrejši, a praviloma ne zbirajo kazenskih točk. Kozorogi so zanesljivi, zelo koncentrirani, a egositični vozniki, ki poznajo svoje meje.

toyota hybrid-r 2013

Njihov avto mora biti preprosto popoln. Glede na to, da hočejo zmeraj priti hitro in zanesljivo na cilj, jim veliko pomeni ADAC-ova statistika napak. Kozorogom še najbolj pristajajo znamke kot so Toyota, Volvo in Lexus. Blizu sta jim tudi Audi in Mercedes, vendar tukaj nekoliko dvomijo v zanesljivost. Glede tipa vozila izbirajo predvsem tisto, kar potrebujejo, pa naj bo to terenec, limuzina ali enoprostorec. Avto mora biti močan, a moči ne sme pokazati. Bolje, da jih ostali udeleženci podcenjujejo, kot precenjujejo.

Kaj pa o tem menijo naši uporabniki? Preverite v prvotni temi na forumu.