Volkswagen 19. Ljubljanski maraton

Zanimivosti

Podjetje Porsche Slovenija z avtomobilsko znamko Volkswagen že vrsto let podpira Ljubljanski maraton,  zadnji dve leti pa nastopa kot generalni sponzor in maraton se imenuje Volkswagen Ljubljanski maraton. Letos bodo na Volkswagen Ljubljanskem maratonu premierno predstavili vozili Volkswagen e-up! in e-Golf, ki imata izključno električni pogon in ne proizvajata emisij. »Z električnima modeloma e-up! in […]

Podjetje Porsche Slovenija z avtomobilsko znamko Volkswagen že vrsto let podpira Ljubljanski maraton,  zadnji dve leti pa nastopa kot generalni sponzor in maraton se imenuje Volkswagen Ljubljanski maraton.

Letos bodo na Volkswagen Ljubljanskem maratonu premierno predstavili vozili Volkswagen e-up! in e-Golf, ki imata izključno električni pogon in ne proizvajata emisij. »Z električnima modeloma e-up! in e-Golf smo naredili nov pomemben korak v pravo smer, kajti s funkcionalnim električnim akcijskim radijem, ki znaša od 130 do 190 kilometrov, sta oba idealna avtomobila za vsakodnevne vožnje,« je povedal Marko Škriba, direktor avtomobilske znamke Volkswagen pri Porsche Slovenija. Predstavili bodo tudi vozilo Volkswagen XL1, ki je med najvarčnejšimi vozili na svetu, saj za 100 km porabi samo 0,9 l goriva. Priklopni hibridni sistem temu dvosedežniku omogoča, da izključno z elektromotorjem, torej povsem brez emisij, prevozi do 50 km. S količnikom zračnega upora (cx) 0,189 je XL1 najbolj aerodinamično serijsko vozilo vseh časov.

golf

Na maratonu bodo že tretje leto omogočili tekačem, da si ogledajo svoj video posnetek prečkanja ciljne črte in ga delijo s svojimi najbližjimi. Video stolp je namreč nameščen v cilju, posnetek pa tekači s svojo štartno številko naložijo preko aplikacije na Volkswagnovi Facebook strani.

up