VN Južne Koreje tudi Vettlu

Avtomobilizem, Formula 1, Šport

Na VN Južni Koreje je slavil Nemec Sebastian Vettel. S pomočjo moštvenega kolega Avstralca Marka Webbra sta tri dirke pred zaključkom sezone potrdila še naslov med konstruktorji. Za Vettla je bila to letošnja že 10. zmaga in hkrati 20. v karieri. Dirko je s prvega…

Na VN Južni Koreje je slavil Nemec Sebastian Vettel. S pomočjo moštvenega kolega Avstralca Marka Webbra sta tri dirke pred zaključkom sezone potrdila še naslov med konstruktorji.

 
1023A18A-577B-11E0-9E52-F0AC66B94067Za Vettla je bila to letošnja že 10. zmaga in hkrati 20. v karieri. Dirko je s prvega štartnega mesta pričel Lewis Hamilton, ki pa ga ni uspel zadržati pred Super Vettlom. V prvi tretjini dirki je na progo moral zapeljati varnostni avto, saj je Rusa Petrova ob prehitevanu Alonsa na cedilu pustila tehnika. Pri tem je z blokirano gumo trčil še v Michaela Scumacherja. Oba sta predčasno zaključila dirko, medtem ko je varnostni avto ostal na progi nadaljne 4 kroge.
 
Rezultati VN Južne Koreje (55 krogov):
1. Sebastian Vettel (Red Bull)
2. Lewis Hamilton (McLaren)
3. Mark Webber (Red Bull)
4. Jenson Button (McLaren)
5. Fernando Alonso (Ferrari)
6. Felipe Massa (Ferrari)
7. Alguersuari (Toro Rosso)
8. Nico Rosberg (Mercedes-Benz)
9. Buemi (Toro Rosso)
10. di Resta (Force India)
 
Naslednja dirka sezone je na sporedu čez štirinajst dni, 30. oktobra 2011, na novem dirkališču v Indiji.
 
V spodnjem videu posnetku pa si lahko pogledate izjavo avstrijskega imitatorja Alexa Kristana, ki oponaša Nikkija Laudo in Gerharda Bergerja.