Zaključek LEMA pokala v Salzburgu

Avtomobilizem, Slovenija, Šport

Prva sezona krožno-hitrostnega pokala LEMA Grande Punto se bo to soboto zaključila v neposredni bližini avstrijskega mesta Salzburg. Na znamenitem dirkališču Salzburgring, v ozki dolini, Slovenci zadnja leta tradicionalno zaključujemo sezono…

F9E345D6-F62D-11E0-9AAB-83A166B94067Prva sezona atraktivnega in izenačenega krožno-hitrostnega pokala LEMA Grande Punto 2011 se bo to soboto, 5. oktobra, zaključila v neposredni bližini avstrijskega “solnega” mesta Salzburg. Na znamenitem dirkališču Salzburgring Slovenci zadnja leta tradicionalno zaključujemo sezono krožno-hitrostnih dirk. Letos pa se tu obeta še vroči finale pokala, ki ga srčno pripravlja domžalska ekipa.

 
Na zadnjima dvema preizkušnjama letošnje sezone, ki se bosta odvili v soboto bodo z dirkalniki Fiat Grande Punto nastopili Aleš Bužga, Andrej Makarovič, Jure Marinšek, Klemen Čampa, Matevž Habjan in Domen Rode.
 
Boj za zmago v pokalu je še povsem odprt, saj imajo realne možnosti za osvojitev naslova kar štirje vozniki; Bužga, Habjan, Makarovič in Marinšek. O izjemno enakovrednem boju priča tudi izjava Klemna Čampe, ki sicer z veliko izkušnjami letos doslej ni nastopal: “Glede na to, da sem že lani vozil s Cliom, formulo in Seicentom pričakujem, da bom zelo konkurenčen.Se pa zelo zavedam, da so se fantje, ki so dirkali v Fiat Grande Punto pokalu veliko naučili in dobili dober občutek za avtomobil, zato pričakujem zanimive in napete dvoboje. Vsekakor mi kljub izkušnjam ne bo lahko.”
 
Točkovanje po zadnjem tekmovalnem koncu tedna KHD Slovakiaring 2011 (6/8 dirk):
1. ALEŠ Bužga   96 TOČK
2. MATEVŽ Habjan   92 TOČK
3. ANDREJ Makarovič   72 TOČK
4. JURE Marinšek   71 TOČK
5. DENIS Bostjančič   56 TOČK
6. ANTON Bajc   30 TOČK
7. ZORAN Poglajen   25 TOČK
 
Sistem točkovanja:
1. MESTO = 25 TOČK
2. MESTO = 18 TOČK
3. MESTO = 15 TOČK
4. MESTO = 12 TOČK
5. MESTO = 10 TOČK
6. MESTO = 8 TOČK
+ 1 TOČKA ZA NAJBOLJŠI ŠTARTNI POLOŽAJ
 
Z dirkalniki ekipe LEMA bosta nastopila še Marko Pirman (Renault Clio Cup) in  Denis Boštjančič (Ford Focus RS). Več na lema.si.