Video: Rok Florjančič svetovni prvak 2012

Motociklizem, Šport

Rok Florjančič je na minulem IJSBA World Finals na jezeru Lake Havas v ameriški državi Arizona postal svetovni jet ski Pro freestyle prvak. V konkurenci sedemnajstih tekmovalcev iz celega sveta je dominiral tako v sobotnih kvalifikacijah kot v samem finalu.

Rok Florjančič je s svojo ekipo freestyle na minulem IJSBA World Finals na jezeru Lake Havas v ameriški državi Arizona postal svetovni jet ski Pro freestyle prvak.
 

V konkurenci sedemnajstih tekmovalcev iz celega sveta je dominiral tako v sobotnih kvalifikacijah kot v samem finalu. Njegova največja konkurenta, Avstralec Lee Stone in Japonec Sakuida Kazuaki, kljub izjemnim predstavam v finalu nista bila kos kombinaciji Roka Florjančiča in njegovi tovarniški specialki Rickter XSF.

1E519740-1367-11E2-B3BD-E7A465B94067

“Naslov svetovnega prvaka je nagrada večletnega truda, vlaganja, treningov in odrekanja, ki ga prinese ta šport, ne samo meni temveč tudi vsem, ki so kakorkoli zaslužni, da v meki in pionirstvu prostega sloga stojim na najvišji stopnički,” je po zmagi strnil misli Rok.
 
Tekmovanje na katerem se zbere več kot tristo tekmovalcev iz celega sveta v različnih kategorijah in že skoraj dve desetletji predstavlja vrhunec sezone, je tudi letos postregel z izjemnim spremljevalnim spektaklom v pravem ameriškem stilu. 
 
Kljub zaključku sezone pa so misli že usmerjeno v naslednjo sezono v katerem se Rok in njegov brat Nac želita poleg tekmovanja v svetovnem prvenstvu posvetit še snemanju adrenalinskih filmov in različnih unikatnih projektov. 
 
Vabljeni k ogledu dveh videov Rokovega nastopa.
 

Foto: GaP