Vgradnja avtoplina v rabljena vozila

Aktualno, Zanimivosti

Tržni inšpektorat RS na podlagi prijav zaznava težave oziroma poškodbe pogonskih motorjev različnih znamk vozil pri uporabi utekočinjenega naftnega plina (LPG) kot pogonskega goriva pri rabljenih vozilih.

Tržni inšpektorat RS na podlagi prijav zaznava težave oziroma poškodbe pogonskih motorjev različnih znamk vozil pri uporabi utekočinjenega naftnega plina (LPG) kot pogonskega goriva pri rabljenih vozilih, ko so potrošniki naknadno vgradili napeljavo za avtoplin v svoje vozilo

Kot poročajo, je največ težav zaznati z ventili ter s šobami za vbrizg bencina in vžigalnimi svečkami.

Ker je razlika v ceni med bencinom in LPG velika, veliko voznikov razmišlja o predelavi vozila na avtoplin.

Ker je razlika v ceni med bencinom in LPG velika, veliko voznikov razmišlja o predelavi vozila na avtoplin.

Da bi se potrošniki izognili neprijetnim težavam, kjer je dokazovanje poškodb zaradi uporabe avtoplina zelo težavno, Tržni inšpektorat RS vsem morebitnim kandidatom predelave vozila na avtoplin svetuje, da se pred to odločitvijo posvetujejo s proizvajalcem vozila oziroma predstavnikom proizvajalca v Sloveniji za posamezno znamko vozila, ki vam bo svetoval, ali je v vaš tip vozila primerno vgraditi napeljavo za avtoplin. Pred časom smo že objavili novico, kje in kako velja garancija pri vašem vozilu po predelavi na plin.

Oktobra 2012 smo na forumu Starševski čvek že organizirali javno tribuno o razlogih za predelavo avtomobila na plin, ko je uporabnikom svetoval strokovnjak na tem področju s podjetja SIGAS.