Veliko zanimanje za Hondine motorje

Avtomobilizem, Formula 1, Šport

Poleg McLarna, ki je že dogovorjen, sta še dve moštvi karavane Formule 1, Lotus in Sauber, že podali zanimanje o potencialni ceni novih Hondinih šestvaljnikov, ki jih bodo ponudili za sezono 2015. Medtem si sicer pri angleški ekipi McLaren želijo, da bi njihov prvi dirkač Jenson Button vozil za njih tudi še naprej in poskušal s […]

Poleg McLarna, ki je že dogovorjen, sta še dve moštvi karavane Formule 1, Lotus in Sauber, že podali zanimanje o potencialni ceni novih Hondinih šestvaljnikov, ki jih bodo ponudili za sezono 2015.

Medtem si sicer pri angleški ekipi McLaren želijo, da bi njihov prvi dirkač Jenson Button vozil za njih tudi še naprej in poskušal s Hondinimi motorji doseči več sreče. Button ima sicer pogodbo z moštvom iz Wokinga le še veljavno do konca sezone 2014.

Honda F1 senna

Tudi Honda naj bi si sicer želela sodelovati z Jensonom Buttnom, a vse je odvisno prav od njega, zagotavljajo v ekipi McLaren. Med leti 2003 in 2008 je simpatični Button že sodeloval s takratnim moštvom Honde, dokler je ni odkupil Ross Brawn. Ravno v kombinaciji s slednjim je postal svetovni prvak.

honda f1 povratek 2013

McLaren pa očitno ne bo edini uporabnik Hondinih motorjev. Japonci želijo sodelovati tudi z drugimi ekipami formule 1 in s tem si hitreje vrniti ugled v elitni karavani ter hkrati seveda dobro prodati svoje znanje in izkušnje s turbo motorji. Več moštev, več koristi.