WWF in Toyota združila moči v globalnem partnerstvu

Zanimivosti

Organizacija WWF in družba Toyota Motor Corporation sta podpisali dogovor o petletnem sodelovanju na področju pospeševanja globalnega prehoda k trajnosti. V okviru partnerstva bosta organizaciji sodelovali pri promociji ohranjanja biotske raznovrstnosti, osveščali o varovanju okolja in pospeševali prehod k »brezogljični« družbi. Toyota je prvi proizvajalec avtomobilov in prvo japonsko podjetje, ki je podpisalo dogovor o […]

Organizacija WWF in družba Toyota Motor Corporation sta podpisali dogovor o petletnem sodelovanju na področju pospeševanja globalnega prehoda k trajnosti. V okviru partnerstva bosta organizaciji sodelovali pri promociji ohranjanja biotske raznovrstnosti, osveščali o varovanju okolja in pospeševali prehod k »brezogljični« družbi.

Toyota je prvi proizvajalec avtomobilov in prvo japonsko podjetje, ki je podpisalo dogovor o globalnem poslovnem partnerstvu z organizacijo WWF. Dogovor je stopil v veljavo 1. julija 2016.

V okviru partnerstva bodo pri toyoti podprli projekt Živi azijski gozd, novo serijo obstoječih in načrtovanih dejavnosti WWF v boju za ohranitev tropskih gozdov in rastlinstva ter živalstva v Jugovzhodni Aziji. Projekta se bodo lotili na prednostnih območjih organizacije WWF, na Borneu (Kalimantanu), Sumatri in v Indoneziji. V prihodnosti bodo projekt razširili na širše porečje Mekonga.

Cilji projekta bodo tudi povečanje trajnosti naravnih virov, kot so les, papir, celuloza, palmovo olje in naravni kavčuk. Netrajnostna proizvodnja in uporaba teh dobrin sta med glavnimi vzroki krčenja gozdov in vse večjega ogrožanja rastlinskih in živalskih vrst na teh območjih.

Toyota bo v projekt Živi azijski gozd v letu 2016 vložila milijon ameriških dolarjev, svojo podporo pa bodo nudili naslednjih pet. Podpora bo okrepila prizadevanja za izpolnitev ciljev Toyotinega okoljevarstvenega izziva 2050, v okviru katerega želijo izničiti Toyotin okoljski odtis in hkrati ustvariti prednosti za družbo v boju z okoljskimi težavami na globalni ravni. Projekt Živi azijski gozd bo pomagal izpolniti enega od šestih izzivov: vzpostaviti družbo prihodnosti v sožitju z naravo.

V pričakovanju naraščanja povpraševanja po naravnem kavčuku, glavni surovini avtomobilskih pnevmatik, se v partnerstvu zavedajo, da sta trajnostna proizvodnja in uporaba naravnega kavčuka potrebna za ohranjanje gozdnega ekosistema. Pri Toyoti se zavedajo okoljskih in družbenih izzivov, povezanih z naravnim kavčukom, zato v sodelovanju z industrijo in drugimi nosilci interesov pripomorejo k vzpostavitvi mednarodnih standardov in drugih dejavnosti, ki jih promovira WWF.