V Železnikih dve zmagi za ekipo OPV Šport

Avtomobilizem, Reli, Šport

Na tretjem letošnjem reliju za državno prvenstvo, Rallyju Železniki sta zmago tako v diviziji 2 kot tudi v diviziji 1 domov odnesli posadki ekipe OPV Športa. Rok Turk je skupaj s sovoznico Blanko Kacin že od štarta pa vse do cilja relija držal vodilno pozicijo v diviziji 2, postavil pa je tudi najhitrejši čas na dveh […]

Na tretjem letošnjem reliju za državno prvenstvo, Rallyju Železniki sta zmago tako v diviziji 2 kot tudi v diviziji 1 domov odnesli posadki ekipe OPV Športa.

Rok Turk je skupaj s sovoznico Blanko Kacin že od štarta pa vse do cilja relija držal vodilno pozicijo v diviziji 2, postavil pa je tudi najhitrejši čas na dveh hitrostnih preizkušnjah. V cilju se je lahko skupaj z ekipo veselil odličnega dosežka, saj so s Peugeotom 208 R2 poleg zmage v diviziji 2 osvojili tudi 2. mesto v skupni razvrstitvi relija.

01 - Rok Turk in Blanka Kacin

V diviziji 1 je posadka Martin Mlinar in Miran Mlinar z MGjem ZR 105 za prvo mesto bila boj skozi celotno dolžino 95 kilometrov dolgega relija, na koncu pa so bile sekunde na njuni strani in sta tako vknjižila prvo letošnjo zmago: “Pred samim relijem mi je Rok Turk dal nekaj koristnih nasvetov glede nastavitev dirkalnika, s katerimi sem se po začetnih kilometrih hitro ujel. Tudi hitrostne preizkušnje so mi bile všeč in pravi užitek je zmagati po tako napetem boju za zmago vse do zadnjih metrov relija.”

03 - Martin Mlinar in Miran Mlinar

V diviziji 3 je na stopničkah reli končala Martina Lazar, ki bere zapiske Slavku Komelu, kateri je moral velik del relija volan v Opel Astri vrteti brez servo pomoči, a sta v cilj vseeno uspela priti na 2. mestu.

05 - Martina Lazar

Nekaj problemov s prehitevanjem počasnejših posadk sta imela Jure Jereb in Jani Drnovšček, saj sta na uvodni krožni hitrostni preizkušnji za njimi izgubila kar nekaj časa, a sta odločno nadaljevala in do cilja z Volkswagen Polom uspela priti na 5. mesto v diviziji 1.

06 - Jure Jereb in Jani Drnovscek

Simon Mlinar in Rok Nartnik sta reli začela malce previdneje, nato pa stopnjevala tempo, uspešno rešila težave z alternatorjem in na cilju osvojila 2. mesto v Yugo pokalu, Simon pa je zasedel tudi 2. mesto med vozniki do 21 let.

09 - Simon Mlinar in Rok Nartnik

V Yugo pokalu je nastopala tudi Barbara Tolar, ki je sedela na sovozniškem sedežu pri Luki Brusu, skupaj pa jima je uspelo letos prvič uspešno priti v cilj relija. In to ravno v Železnikih, Barbarinem domačem kraju, tako da je bilo na koncu veselje ob polivanjem s šampanjcem še toliko večje!

11 - Barbara Tolar

Sedaj posadke v državnem reli prvenstvu čaka poletni premor – reli Nova Gorica bo na sporedu drugi vikend v septembru, kjer bodo posadke OPV Športa ponovno napadale najvišja mesta.