Zmaga v diviziji 2 in odlično 2. mesto na Rallyju Železniki za Roka Turka

Avtomobilizem, Reli, Šport

Tretji letošnji reli za državno prvenstvo se je odvil minuli vikend v Železnikih, kjer so tekmovalce poleg nekaj povsem novih hitrostnih preizkušenj pričakale tudi izjemno visoke temperature, ki so vsekakor še dodale k težavnosti relija. Po zmagi na Saturnus Rallyju Velenje sta novo visoko uvrstitev s Peugeotom 208 napadala tudi Rok Turk in Blanka Kacin, […]

Tretji letošnji reli za državno prvenstvo se je odvil minuli vikend v Železnikih, kjer so tekmovalce poleg nekaj povsem novih hitrostnih preizkušenj pričakale tudi izjemno visoke temperature, ki so vsekakor še dodale k težavnosti relija. Po zmagi na Saturnus Rallyju Velenje sta novo visoko uvrstitev s Peugeotom 208 napadala tudi Rok Turk in Blanka Kacin, tokrat z dirkalnikom razreda R2.

Zel-1849-1915

Na devetih hitrostnih preizkušnjah v skupni dolžini 95 kilometrov sta se za najhitrejše čase na posameznih hitrostnih preizkušnjah Rok in Blanka borila s konkurenti v sicer močnejših dirkalnikih. Že od štarta pa nato vse do cilja sta držala odlično 2. mesto v skupni razvrstitvi relija, postavila najhitrejši čas na dveh hitrostnih preizkušnjah, obenem pa sta bila nepremagljiva v diviziji 2. Tako se je Rok v cilju lahko veselil nove zmage in dobrega nastopa na reliju Železniki, ki je tokrat prvič štel za državno prvenstvo: “Z Blanko sva odlično popisala hitrostne preizkušnje na ogledu, tako da je bilo nato samo dirkanje pravi užitek. Hitra, tekoča in atraktivna trasa relija je res tisto, kar si dirkači vedno želimo – najina povprečna hitrost na reliju je bila skoraj 90 kilometrov na uro. Izvrstno pripravljen dirkalnik ter super ekipa je več kot očitno pravi recept, da se lahko skupaj veselimo še enega lepega uspeha!”