V enotedenskem nadzoru policisti obravnavali več kot tri tisoč prehitrih voznikov.

Zanimivosti

Med poostrenim nadzorom hitrosti, ki je po vsej državi potekal od 26. junija do 2. julija, so policisti ugotovili 3.175 prekoračitev…

Med poostrenim nadzorom hitrosti, ki je po vsej državi potekal od 26. junija do 2. julija, so policisti ugotovili 3.175 prekoračitev.

Več kot tri tisoč voznikov vozilo prehitro

Policisti so enotedenskem nadzoru ugotovili 3.175 prekoračitev hitrosti.

Največ prekoračitev hitrosti so ugotovili v naseljih, in sicer kar 2.654.

Na avtocestah in hitrih cestah je bilo ugotovljenih 269 kršitev.

Na cestah izven naselja pa so policisti zabeležili 252 prekoračitev hitrosti.

 

Namen aktivnosti je dolgoročno vplivati na varnost vseh prometnih udeležencev

Namen akcije je bil umirjati hitrosti v prometu in vplivati na zavedanje ljudi o pomembnosti prilagajanja hitrosti tako cestnoprometnim predpisom kot tudi voznim razmeram in lastnim vozniškim sposobnostim. Prekoračitev hitrosti namreč ogroža vse udeležence v prometu in predstavlja enega najpogostejših vzrokov prometnih nesreč.

Lani je bila neprilagojena hitrost vzrok za kar 32 % vseh smrtnih žrtev na naših cestah, zahtevala je 42 življenj in 299 hudo telesno poškodovanih oseb (35 % vseh hudo telesno poškodovanih).

S poostrenim nadzorom smo zato želeli okrepiti zavedanje, da je neprilagojena hitrost velika grožnja za nastanek najhujših prometnih nesreč, in voznike spodbuditi, da bi vozili čim bolj defenzivno, umirjeno in da bi bili bolj pozorni na šibkejše udeležence v prometu.