Alfa Romeo letos praznuje 107. rojstni dan

Novosti

Znamka Alfa Romeo je svoj 107. rojstni dan obeležila z vrsto dogodkov. V petek, 23. 6. popoldne se je v Modeni srečalo 60 lastnikov vozil Alfa Romeo 4C, ki so si ogledali tovarno v Modeni, naslednji dan pa so si dali duška na dirkališču v kraju Varano de’ Melegari: dva dneva, preživeta od jutra do večera v svetu […]

Znamka Alfa Romeo je svoj 107. rojstni dan obeležila z vrsto dogodkov. V petek, 23. 6. popoldne se je v Modeni srečalo 60 lastnikov vozil Alfa Romeo 4C, ki so si ogledali tovarno v Modeni, naslednji dan pa so si dali duška na dirkališču v kraju Varano de’ Melegari: dva dneva, preživeta od jutra do večera v svetu najbolj športnega modela znamke Alfa Romeo.

V soboto, 24. in v nedeljo, 25. junija, je svojim ljubiteljem odprl vrata zgodovinski muzej »Museo Storico di Arese – La macchina del tempo« v Areseju, da bi skupaj  praznovali 107 let znamke Alfa Romeo. Natrpan program dogodkov je vključeval risanje »v živo«, ki so ga priredili oblikovalci iz oblikovalskega centra, srečanje v počastitev 30-letnice modela 164, ter dirko za stare in mlade »Alfa Romeo Slot Grand Prix« z daljinsko vodenimi modeli na šestpasovni stezi.

Osrednje prizorišče je bil muzej Museo Storico. V muzeju so zbrani najpomembnejši modeli iz zgodovinske zbirke Alfa Romeo. S podrobnostmi o drznih dosežkih, avtomobilih, tehnologiji in oblikovanju je nazorno predstavljena 107-letna zgodovina znamke. V soboto, 24. in v nedeljo, 25. junija so bili obiskovalcem na voljo brezplačni vodeni ogledi, ves konec tedna so potekali dogodki, ki niso bili namenjeni samo klubom in lastnikom vozil Alfa Romeo, ampak tudi družinam, ljubiteljem oblikovanja in umetnosti, dopustnikom ter vsem tistim, ki so ponosni na italijansko zgodbo, poznano in oboževano po vsem svetu.

Poleg tega je isti konec tedna klub Scuderia del Portello predstavil projekt »Formula Alfa« za mednarodno prvenstvo dirkalnikov Formula Alfa, Europa Boxer in Formula 3 z motorji Alfa Romeo, izdelanimi med letoma 1979 in 1994, ki bo potekalo leta 2018. Medtem je na dirkališču v Vallelungi potekalo zanimivo srečanje klubov starodobnikov Alfa Romeo.