Tudi gospodarska vozila kupujemo z očmi

Aktualno, Saloni

Ne glede na to, da je gospodarska kriza v zadnjih letih močno zarezala v avtomobilsko industrijo, v Summit motors Ljubljana ugotavljajo, da je segment Fordovih lahkih gospodarskih vozil dokaj konstanten, prodajo so uspeli celo povečati. »Časi niso rožnati, a okoliščinam se je treba prilagoditi,« je na današnji novinarski konferenci dejal generalni direktor David Jurič. Na […]

Fordov razstavni prostor

Ne glede na to, da je gospodarska kriza v zadnjih letih močno zarezala v avtomobilsko industrijo, v Summit motors Ljubljana ugotavljajo, da je segment Fordovih lahkih gospodarskih vozil dokaj konstanten, prodajo so uspeli celo povečati. »Časi niso rožnati, a okoliščinam se je treba prilagoditije na današnji novinarski konferenci dejal generalni direktor David Jurič. Na celjskem sejmišču Ford predstavlja dve svoji vozili, ki sta v mednarodnem merilu že prejeli nagradi. Novi Connect so razglasili za mednarodnega dostavnika leta 2014, skupaj s Tranzitom pa sta na arktičnem izzivu na Finskem letos prejela tudi prvo nagrado pri testiranju v ekstremnih razmerah.

Fordov razstavni prostor

Fordov razstavni prostor

Na razstavnem prostoru Ford v dvorani K predstavljajo obe nagrajeni vozili, obiskovalci lahko nekatera njihova vozila tudi preizkusijo. Tudi zaradi omenjenih nagrad so Fordova pričakovanja na slovenskem trgu večja. »Lani smo začeli z ofenzivo lahkih gospodarskih vozil in zrasli v tem segmentu za 44 odstotkov. Prepričani smo, da se bo zgodba o uspehu v letošnjem letu nadaljevala,« pravi David Jurič. Računajo, da bodo na slovenskem trgu letos prodali okoli 150 vozil Transit in 75 dodatnih vozil pri novem Connectu. »To bi moralo naš tržni delež učvrstiti rahlo nad 7 odstotkov v segmentu lahkih gospodarskih vozil,« razmišlja Jurič.

Pri Fordu ugotavljajo, da tudi takšna vozila kupujemo z očmi. Tako so pri oblikovanju lahkih gospodarskih vozil dali več poudarka ne le zunanjemu videzu, ampak tudi notranjemu izgledu, poleg tega pa še udobju in vozni dinamiki, ki je nekakšen osnovni genetski zapis vseh Fordovih vozil. »Vsa naša razstavljena vozila so ena redkih, če ne edina v svojih segmentih, ki nudijo vseh pet zvezdic za varnost,« pravi  Jurič. Pri notranjosti izpostavi ergonomijo in vozno dinamiko, ki jo ponujajo Fordova osebna vozila na sploh, tako Connect kot Transit pa sta v primerjavi s predhodnikoma precej večja.