Gospodarski vozili leta Ford in Renault Trucks

Aktualno, Saloni, Top

Na 9. sejmu Gospodarska vozila, ki sestavlja sejemski četverček, smo danes izvedeli, kdo sta gospodarski vozili leta 2014. Naziv sta reviji Transport ter Mehanik in Voznik, ki sta izbor letos organizirali že devetič, podelili v dveh kategorijah. Dostavnik leta je postal Ford Transit, tovornjak leta pa je Renault Trucks serije T. »Tudi gospodarskim vozilom je potrebno […]

Na 9. sejmu Gospodarska vozila, ki sestavlja sejemski četverček, smo danes izvedeli, kdo sta gospodarski vozili leta 2014. Naziv sta reviji Transport ter Mehanik in Voznik, ki sta izbor letos organizirali že devetič, podelili v dveh kategorijah. Dostavnik leta je postal Ford Transit, tovornjak leta pa je Renault Trucks serije T.

Renault Truck serije T je prejel nagrado

Renault Truck serije T je prejel nagrado Tovornjak leta

»Tudi gospodarskim vozilom je potrebno dati priložnost, in to ne le manjšim kombijem, temveč tudi velikim tovornjakom, ki jih vsakodnevno srečujemo na cesti. Vsako leto izberemo nekoga, ki je zaznamoval preteklo leto. Med kriteriji, ki so odločali o zmagovalcu, smo upoštevali, ali gre za nov model, tehnološko napreden, pozorni smo bili, da ima boljše motorje, da nudi več udobja vozniku,« je razložil urednik revije Transport Borut Štajnaher in dodal, da sta zmagovalca povsem nova modela v svoji kategoriji gospodarskih vozil. Za dostavnik leta in tovornjak leta so najprej dva meseca glasovali bralci, nato pa je glasove dodala še žirija, sestavljena iz strokovnih novinarjev obeh revij. Vsa nominirana vozila so po Štajnaherjevih besedah tudi preizkusili.

Ford Transit Furgon je prejel nagrado

Ford Transit Furgon je prejel nagrado dostavnik leta.

Priznanja sta prevzela David Jurič v imenu Forda, ki je poudaril, da je Ford v zadnjem letu povsem prenovil paleto gospodarskih vozil in da zato priznanje ni presenečenje, temveč plod trdega dela njihovih inženirjev. V imenu Renault Trucksa pa je priznanje prevzel Dušan Mavrič, ki je ob tem povedal, da so v razvoj nove serije tovornjakov vložili veliko sredstev in so zato pričakovanja velika, nagrada pa potrjuje, da je šel razvoj v pravo smer.