Tri nove Mazde prejele nagrade Red Dot 2015

Poslovno

Tri nove Mazde, tri nove nagrade. Japonska tovarna je prejela nagrade Red Dot za najnovejše modele Mazda MX-5, Mazda CX-3 in Mazda2. Podelitev nagrad za bo v juniju. Roadsterska ikona četrte generacije je osvojila najvišjo nagrado za izjemen dizajn “Red Dot: Best of the Best”. V to kategorijo nagrad se je uvrstilo le 1,6% letošnjih […]

Tri nove Mazde, tri nove nagrade. Japonska tovarna je prejela nagrade Red Dot za najnovejše modele Mazda MX-5, Mazda CX-3 in Mazda2. Podelitev nagrad za bo v juniju.

Roadsterska ikona četrte generacije je osvojila najvišjo nagrado za izjemen dizajn “Red Dot: Best of the Best”. V to kategorijo nagrad se je uvrstilo le 1,6% letošnjih prijav. CX-3, Mazdin prvi mali SUV je prejel “Red Dot” nagrado za izjemno kakovosten dizajn, nova Mazda2 pa je dosegla “Red Dot: Honourable Mention”. Žirija izbora Red Dot ocenjuje prijave na osnovi različnih kriterijev od inovativnosti dizajna do uporabnosti, ergonomije in ekološke primernosti.

CX-3_RedDot_Design__jpg72

Trije Mazdini najnovejši modeli tako stopajo po poti predhodnih Mazd nove generacije. Vsi so širom sveta prejemali priznanja za atraktivni dizajn zunanjosti avtomobila KODO, Duša gibanja, vključno z nagradami Red Dot za vso peterico. KODO poteze in oblike predstavljajo skrito energijo in atletsko gibčnost Mazdinih avtomobilov. Koncept ima korenine v tovarniški dolgoletni tradiciji športnih avtomobilov, ki jo najbolje ponazarja MX-5. V sedanji, četrti generaciji se najbolje prodajani roadster na svetu ponaša s posebno dinamično variacijo KODO stila.

Mazda2_RedDot_HM_new__jpg72

Izbor Red Dot je nastal leta 1955 v nemškem Essnu pri Design Zentrum Nordrhein Westfalen in je največji in najprestižnejši tovrstni izbor na svetu. Za letošnji “Red Dot Award: Product Design 2015”, je mednarodna žirija oblikovalcev, profesorjev in novinarjev ocenila 4.928 prijav iz 56 držav. Podelitev nagrad bo potekala 29. junija na gala prireditvi  v gledališču Aalto v Essnu. Izdelki, razvrščeni v 31 kategorij vključno z različnimi vozili, bodo razstavljeni v muzeju Red Dot Design v Essnu od 30. junija 2015 do 30. julija 2016 in online na www.red-dot.de ter smejo nositi oznako “Red Dot”, mednarodni simbol odličnega dizajna.

MX-5_RedDot_BotB__jpg72