Prenovljena Škoda Octavia z opremo za več udobja

Novosti

Z obsežno facelift prenovo dobiva prodajna uspešnica Škoda Octavia zelo prepoznaven sprednji (dvojni) obraz, ki ga po novem sestavljajo štirje žarometi z najnovejšo LED tehnologijo. Logotip na pokrovu motorja po novem izraža več moči in ima več karakterja.  Octavia bo na voljo od konca leta 2016 z novo oblikovanim sprednjim in zadnjim delom, novimi rešitvami za […]

Z obsežno facelift prenovo dobiva prodajna uspešnica Škoda Octavia zelo prepoznaven sprednji (dvojni) obraz, ki ga po novem sestavljajo štirje žarometi z najnovejšo LED tehnologijo. Logotip na pokrovu motorja po novem izraža več moči in ima več karakterja. 

Octavia bo na voljo od konca leta 2016 z novo oblikovanim sprednjim in zadnjim delom, novimi rešitvami za pomoč voznikom, povezljivost je po zaslugi Škode Connect na višjem nivoju, nova je tudi oprema. Na voljo bo 5 TSI in 4 TDI motorji z nizko porabo.

Prostor, ki je na voljo v prenovljeni Škodi Octavia ostaja še vedno eden največjih v svojem razredu.

Notranjost in nova oprema

Notranjost prenovljene Škode Octavie se ponaša z prostornostjo in prečiščeno eleganco. Vodoravna zasnova poudarja občutek večje širine, saj linije, površine in volumni delujejo geometrijsko prečiščeno.

skoda-ostvaia-interior

Škodina ponudba materialov in barv notranjosti prinaša več novosti, na primer pri izvedbi Ambition so nove sedežne prevleke na voljo v črno-rjavi kombinaciji, armaturna plošča je v celoti črna. Za ostale izvedbe je oblazinjenje na voljo z novimi vzorci.

Notranjost krasijo tudi prenovljeni dekorativni elementi. Izvedbi Style in Laurin & Klement serijsko vključujeta dekorativne vratne letve z ambientno osvetlitvijo. Ozki svetlobni trakovi odsevajo decentno svetlobo, ki jo je mogoče uravnavati v desetih barvah.

Karavanska različica je opcijsko lahko opremljena z električnim pokrovom prtljažnika. Poleg tega so za prtljažnik na voljo tudi številne ‘simply clever’ rešitve, npr. variabilno prtljažno dno (od izvedbe Ambition naprej, ni na voljo za G-TEC), večfunkcijska odlagalna površina ali predelna prtljažna mreža. Serijski paket opreme vključuje štiri kaveljčke za vrečke ali torbe.

skoda-dodatna-oprema

Snemljiva žepna LED-svetilka.

Prenovljeni model ima v notranjosti nove detajle kot je držalo za steklenice v sredinski konzoli, ki se oprime plastenke in omogoča odpiranje plastenke z eno roko. V prtljažniku karavanske različice je snemljiva žepna LED-svetilka, ki bo z magnetom na karoseriji vedno varno shranjena tudi med vožnjo. Naslonjali sprednjih sedežev je možno opremiti s poklopnima mizicama.

V sklopu komfortne opreme sta dodatno na voljo dve pomembni novosti, ogrevan volanski obroč in trije avtomobilski ključi z možnostjo personalizacije. Takoj ko voznik odklene vozilo, se prikličejo individualne nastavitve, ki obsegajo tudi upravljanje npr. izbire voznega profila, asistenčnih sistemov, notranje in zunanje osvetlitve, klimatske naprave Climatronic, multimedijskih sistemov in električnega pomika sedežev.

161104-skoda-octavia-interior-01

Ponudba multimedijskih sistemov obsega avdiosistema Swing (serijsko) in Bolero ter navigacijska sistema Amundsen in Columbus. Vsi so predstavniki najnovejše generacije, ki prepriča s hitrim delovanjem in enostavnim upravljanjem. V značilnem Škodinem slogu poteka upravljanje osnovnih funkcij s fizičnimi tipkami in regulatorji. Zasloni se odzivajo že na rahel dotik. Sistemi Bolero, Amundsen in Columbus se ponašajo z zaslonom z elegantnim novim steklenim dizajnom.

Avdiosistem Swing podpira številne možnosti povezav, med drugim platformo SmartLink+, ki je združljiva s tehnologijami MirrorLink, Apple CarPlay in Android Auto. Na ta način je številne aplikacije pametnega telefona možno upravljati preko zaslona multimedijskega sistema vozila. Opcijska funkcija SmartGate preko pametnega telefona omogoča priklic podatkov o vozilu in premišljeno uporabo z določenimi aplikacijami. Avdiosistem Bolero (serijski za izvedbo Laurin & Klement) je opremljen z visokoločljivostnim 8,0-palčnim zaslonom na dotik s steklenim dizajnom in senzorjem približevanja: ko se voznik ali sovoznik s prstom približa zaslonu, se aktivira upravljalni režim, ki omogoča listanje in pomikanje po menijih ter vnos znakov.

161104-skoda-octavia-interior-04

Navigacijski sistem Amundsen je lahko opremljen z dostopno točko za WLAN, preko katere lahko sopotniki s svojimi pametnimi telefoni in tablicami prosto brskajo po spletu, pretakajo glasbo in pošiljajo oz. prejemajo elektronsko pošto. Najzmogljivejši navigacijski sistem Columbus ima integrirano dostopno točko za WLAN in 9,2-palčni zaslon z ločljivostjo 1.280 × 640 slikovnih pik. Opcijski modul LTE omogoča superhitro povezavo Škode Octavie z internetom, saj hitrost prenosa podatkov znaša do 150 Mbit/s.

Ponudbo strojne opreme zaokrožajo privlačne dodatne komponente, recimo predal za telefon (od izvedbe Ambition naprej) indukcijsko brezžično napolni pametni telefon in ga poveže s strešno anteno. Avdiosistem CANTON (prav tako od izvedbe Ambition naprej) vključuje osem zvočnikov z osrednjim zvočnikom, integriranim v armaturno ploščo, in globokotonskim zvočnikom v prtljažniku. Nosilec za tablične računalnike, ki je na voljo kot dodatna oprema, lahko pritrdite na naslonjalo sprednjega sedeža.

Brezžično polnjenje telefona.

Brezžično polnjenje telefona.

Za polnjenje mobilnih naprav je v zadnjem delu potniške kabine po želji možno naročiti tudi 230-voltne in USB-vtičnice.