Novo doma: Renault MEGANE Grandtour 2016

Novo doma

Novi Megane Grandtour je karavan polnokrvne oblike, ki združuje dinamičnost in eleganco. K njegovi čvrsti drži veliko prispeva dejstvo, da je najnižji avtomobil z najširšima kolotekoma v tem razredu.  Novi Megane Grandtour je narejen po zadnjih Renault smernicah, je eleganten in dinamičen karavan, ki si vse odlike, tehnologije in pogonske sklope deli z novim Megane. […]

Novi Megane Grandtour je karavan polnokrvne oblike, ki združuje dinamičnost in eleganco. K njegovi čvrsti drži veliko prispeva dejstvo, da je najnižji avtomobil z najširšima kolotekoma v tem razredu. 

Novi Megane Grandtour je narejen po zadnjih Renault smernicah, je eleganten in dinamičen karavan, ki si vse odlike, tehnologije in pogonske sklope deli z novim Megane. Glavni adut novega Megana Grandtour je intuitivno prilagodljiva notranjost. Ima enostavno prilagodljiv prtljažnik in največjo uporabno dolžino notranjosti v segmentu, ki znaša 2,70 metra. Novi Megane Grandtour je na voljo s paketom GT-Line, ki zagotavlja bolj športen videz zunanjosti in notranjosti.

dimenzije-megane-2016

Sprememba dimenzij v primerjavi s prejšnjim modelom.

Megane Grandtour GT, ki je bil razkrit na letošnji avtomobilski razstavi v Ženevi, združuje podobo z geni Renault Sport in veliko prostora za prtljago, ima sistem 4CONTROL s krmiljenjem vseh štirih koles ter dva posebna pogonska sklopa (Energy TCe 205 EDC in Energy dCi 165 EDC).

Oblika

Novi Megane Grandtour ima prepoznaven svetlobni pečat. Tega spredaj tvorijo dnevne luči s svetilnimi diodami nanizanimi v obliki navznoter obrnjenih črk C in svetlobnimi vodili, ki poskrbijo za tri razsežnostni učinek. Najbolje opremljene različice novega Megana Grandtour imajo Full LED Pure Vision prednje žaromete, s funkcijo samodejnega preklapljanja med zasenčenimi in nezasenčenimi  lučmi. Na zadku so luči razpotegnjene čez skoraj vso širino avtomobila in imajo s pomočjo tehnologije Edge Light tri razsežnostni učinek.

Poln tehnologij, dinamičen in udoben

Novi Megane Grandtour je zasnovan z uporabo modularne arhitekture CMF C/D (Common Module Family) s skupnimi sklopi za vozila segmentov C in D in ima zato mnoge odlike avtomobilov višjega razreda, ki jih povzema po modelih novi Espace in Talisman. Tako novi Megane Grandtour ponuja, enako kot novi Megane, celovit nabor tehnologij v tem segmentu.

Povezljivost z multimedijsko tablico R-LINK 2 z 8,7-palčnim zaslonom na dotik

Novi Megane Grandtour ima v bolje opremljenih različicah napravo R-LINK 2 s pokončnim 8,7-palčnim (22 cm) zaslonom na dotik. Edinstven v tem segmentu je njen kapacitiven zaslon, ki ponuja udobno upravljanje po vzoru pametnih telefonov in tabličnih računalnikov. Multimedijska tablica R-LINK 2 je na voljo tudi z vodoravnim 7-palčnim (18 cm) zaslonom.

R-LINK 2 omogoča enostavno in varno upravljanje z naslednjimi funkcijami: – navigacijo, – telefoniranjem, – radijskim sprejemnikom, – aplikacijami, – pripomočki za vožnjo in – klimatsko napravo.

Akustične lastnosti zvočne naprave so v novem Meganu Grandtour izboljšane glede na predhodnika zahvaljujoč vgradnji zvočnikov z večjim premerom (160 mm namesto 130 mm), ki imajo tudi boljši položaj na spodnji strani vrat. Poudariti je treba tudi izvrsten zvok sistema Auditorium z osmimi zvočniki, ki ga imajo različice z napravo R-LINK 2.

Za različice z zvočnim sistemom Bose® so inženirji podjetij Bose in Renault v tesnem sodelovanju razvili zvok po meri z optimalno izbiro in razmestitvijo 11 visoko zmogljivih zvočnikov. Osrednji zvočnik spredaj zagotavlja bolj natančno reprodukcijo zvoka, ohišje z dvema nizkotonskima zvočnikoma, ki je vgrajeno v prtljažnik, pa poskrbi za globino zvočne slike. Ta kombinacija zagotavlja natančno, jasno in uravnovešeno zvočno sliko. Vsak ton, vsaka podrobnost, vsak odtenek glasbe je zvesto reproduciran v prostoru za potnike.

Po meri ukrojeno občutenje vožnje zahvaljujoč tehnologiji MULTI-SENSE

MULTI-SENSE je tehnologija, ki uporabnikom omogoča prilagajanje občutenja vožnje glede na razpoloženje in želje s spreminjanjem trdote volana, odzivnosti stopalke za plin in motorja, hitrost delovanja samodejnega menjalnika EDC, delovanja sistema krmiljenja vseh štirih koles 4CONTROL (v različici GT), osvetlitve prostora za potnike in masažne funkcije voznikovega sedeža (odvisno od izvedenke). – Gumb sistema MULTI-SENSE na osrednji konzoli, omogoča neposreden dostop do petih načinov vožnje, ki so prikazani na zaslonu naprave R-LINK 2: Neutral, Sport, Confort, Perso in Eco. – Ob teh načinih vožnje je na voljo pet ambientalnih osvetlitev: nevtralna, rdeča, modra, vijolična in zelena. Izbrani ton osvetlitve obdaja osrednjo konzolo, v bolje opremljenih različicah pa tudi obloge prednjih in zadnjih vrat. Barva svetlobe je skladna z barvo osvetlitve zaslona TFT za merilnike in zaslona naprave R-LINK 2. – Poleg tega lahko voznik s pomočjo tehnologije MULTI-SENSE prilagaja zvok motorja (odvisno od izvedenke) z izbiro ene od treh možnih nastavitev: Neutral, Confort in Sport.

Barven zaslon v višini oči in pripomočki za vožnjo

Zložljiv barven zaslon v višini oči precej prispeva k varnosti in udobnosti za voznika, saj uporabo pripomočkov za vožnjo (ADAS) naredi bolj pregledno in lažjo. Voznik lahko na tem zaslonu – ne da bi zato moral pogled umakniti s ceste – vidi uporabne podatke o trenutni hitrosti, navigacijske napotke in podatke o pripomočkih za vožnjo, kar zagotavlja zaupanja vzbujajoč občutek vožnje.

Novi Megane Grandtour je pridobil vse najsodobnejše tehnologije pripomočkov za vožnjo (ADAS), ki so že vgrajene v novi Espace, Talisman in novi Megane. S temi pripomočki za vožnjo se upravlja preko tablice R-LINK 2, pomagajo pa skrbeti za:

  • varovanje: prilagodljiv regulator hitrosti (ACC), aktiven sistem pomoči pri zaviranju v sili (AEBS);
  • opozarjanje: opozorilnik za prehajanje oznak voznega pasu (LDW), opozorilnik za varnostno razdaljo (DW), opozorilnik za prekoračitev hitrosti s prepoznavo prometnih znakov (OSP s TSR), opozarjanje na mrtvi kot (BSW);
  • pomoč: kamera za vzvratno vožnjo, samodejno preklapljanje med zasenčenimi in nezasenčenimi lučmi (AHL), parkirni senzorji spredaj, zadaj in na straneh in prostoročno parkiranje (Easy Park Assist).

Prilagodljiv regulator hitrosti (ACC)

Samodejno prilagaja hitrost avtomobila tako, da ohranja nastavljeno oddaljenost od vozila pred njim. Radar na prednjem delu meri razdaljo do vozila spredaj in izračunava njegovo hitrost. Na podlagi teh podatkov v komunikaciji z motorjem in zavornim sistemom poskrbi za prilagoditev hitrosti in ohranjanje nastavljene razdalje. Ta naprava deluje pri hitrosti od 50 do 140 km na uro.

Aktiven sistem pomoči pri zaviranju v sili (AEBS) Sistem deluje pri hitrosti od 30 do 150 km na uro in voznika opozori na morebitno nevarnost naleta v vozilo spredaj. V primeru, da voznik ne začne zavirati ali zavira premalo odločno, sistem samodejno začne zavirati, da prepreči ali čim bolj omili trk.

Opozorilnik na prehajanje oznak voznega pasu (LDW)

Ta sistem deluje pri hitrosti nad 70 km na uro in voznika opozori, če je nepričakovano prevozil neprekinjeno ali prekinjeno črto. Ta tehnologija prispeva k varnosti vožnje z opozarjanjem voznika, kadar avtomobil krene v smeri, ki lahko vodi s ceste.

Opozorilnik za varnostno razdaljo (DW)

Ta vozniku pomaga ohranjati primerno varnostno razdaljo. Na instrumentni plošči ali na zaslonu v višini oči je prikazan opozorilni piktogram v obliki črt, ki na intuitiven način kažejo časovni interval med novim Meganom Grandtour in pred njim vozečim vozilom. Sistem deluje pri hitrosti od 30 do 200 km na uro.

Opozorilnik za prekoračitev hitrosti s prepoznavo prometnih znakov (OSP in TSR)

Kamera zaznava in prepoznava prometne znake, sistem pa voznika obvešča o omejitvi hitrosti, ki velja v danem območju. Vozniku predlaga, da z znakom določeno omejitev hitrosti privzame kot nastavljeno omejitev (na voljo glede na državo).

Opozorilnik za mrtvi kot (BSW)

Za zagotavljanje varnega prehitevanja sistem voznika z vidnim sporočilom na zunanjih ogledalih opozori na navzočnost vozila v mrtvem kotu kateregakoli od zunanjih ogledal. Sistem deluje pri hitrosti od 30 do 140 km na uro. Samodejno preklapljanje med zasenčenimi in nezasenčenimi žarometi (AHL) Nezasenčen snop se samodejno preklopi v zasenčenega vsakič, ko kamera spredaj zazna žaromete nasproti vozečega vozila ali zadnje luči vozila spredaj. Ta funkcija zaznava tudi ulično razsvetljavo.

Prostoročno parkiranje (Easy Park Assist)

Po tem, ko naprava vozniku pomaga določiti primeren parkirno mesto tako, da s pomočjo senzorjev izmeri razpoložljiv prostor, sistem prevzame nadzor nad volanom. Easy Park Assist zmore tri vrste parkiranja: bočno, vzdolžno in diagonalno. Na osrednjem zaslonu so prikazane vse informacije, ki so potrebne za izvedbo parkiranja: grafičen prikaz, slika kamere za vzvratno vožnjo in senzorjev. Voznik ima ves čas manevriranja popoln nadzor nad plinom in zavorami. Sistem deluje do hitrosti 30 km na uro.

Dinamičnost in udobje

Novi Megane Grandtour je vsestranski družinski avtomobil, ki ponuja homogeno kombinacijo udobja in dinamičnih lastnosti. Veliko v optimizacijo podvozja in zvočnega udobja vloženega dela je bilo povezanega s skrbjo za dobre vozne lastnosti in s ponudbo motorjev za vse potrebe. Kombinacije motorjev in menjalnikov imajo tesno skupaj nanizana prestavna razmerja in so podrejene skrbi za prijetnost vsakdanjih voženj.

Pogonski agregat

Novi Megane Grandtour (razen različice GT) je na voljo s štirimi dizelskimi motorji in tremi bencinskimi motorji (podatki o porabi goriva in izpustih so homologirani po veljavnih predpisih):

megane-motorji

Dva pri Renault Sport razvita motorja: Energy TCe 205 EDC in Energy dCi 165 EDC

Motor Energy TCe 205 s sedem stopenjskim samodejnim menjalnikom z dvojno sklopko EDC: 205 KM in 280 Nm navora že od 2.400 vrt./min. Ta 1,6-litrski bencinski motor s turbopolnilnikom, ki so ga za različico GT razvili pri Renault Sport, zagotavlja odločne pospeške. Vendar so zmogljivosti in užitek v vožnji združeni z omejenima izpustom CO2 (134 g/km) in porabo goriva (6 l/100 km).

Motor Energy dCi 165 s šeststopenjskim samodejnim menjalnikom z dvojno sklopko EDC: 165 KM in 380 Nm navora že od 1.750 vrt./min. Do konca leta bo ta dizelski motor dopolnil ponudbo pogonskih sklopov za novi Megane Grandtour GT. Ta motor ima vgrajeno Renaultovo tehnologijo Twin -Turbo, pri čemer prvi turbopolnilnik z zelo majhno vztrajnostjo zagotavlja naglo odzivnost in pospeševanje pri nizkih vrtljajih, drugi turbopolnilnik pa zagotavlja živahno odzivanje in silovito pospeševanje v širokem območju vrtljajev. Ta motor ponuja moč in športno uživanje v vožnji, hkrati pa tudi obvladano porabo goriva.

Cenik – dodatnih 1.000 € za Grandtour

Vir: Renault Slovenija

Vir: Renault Slovenija