Terenci v boju z blatom, žlindro in vodo

Zanimivosti

Letošnje tekmovanje v terenskih vožnjah Slovenija OffRoad 2016 je v gramoznico Graben pri Radovljici privabilo 61 tekmovalcev in približno 3.000 obiskovalcev. Nova lokacija ni zmedla mojstrov volana na brezpotjih, saj so si pred prvo hitrostno preizkušnjo podrobno ogledali progo, že ob deveti uri pa so v mrzlem nedeljskem jutru zahrumeli motorji in lov na čas […]

Letošnje tekmovanje v terenskih vožnjah Slovenija OffRoad 2016 je v gramoznico Graben pri Radovljici privabilo 61 tekmovalcev in približno 3.000 obiskovalcev.

Nova lokacija ni zmedla mojstrov volana na brezpotjih, saj so si pred prvo hitrostno preizkušnjo podrobno ogledali progo, že ob deveti uri pa so v mrzlem nedeljskem jutru zahrumeli motorji in lov na čas se je začel. Tudi letos so se vozniki pomerili v treh kategorijah v bencinski do 2000 ccm in nad 2000 ccm ter dizelski. Namesto težavnostne »hard« preizkušnje« pa so se letos pomerili na spretnostni preizkušnji  »soft trial«, kjer so morali biti tudi zelo natančni.

Med vsemi je bil na hitrostni preizkušnji najhitrejši Dejan Merčun, ki je v treh vožnjah po 1.200 metrov dolgi progi s svojim Suzukijem Vitaro postavil čas 3:54,07 in za skoraj tri minute ugnal Blaža Drozga, ki se je s peskom, blatom, žlindro in vodo prav tako boril za volanom Suzukija Vitare. Na tretje mesto se je z znatnim zaostankom prebil Matej Podgornik s Suzukijem Samuraijem. Omenjena trojica je krojila tudi vrh razpredelnice v bencinski kategoriji do 2000 ccm, medtem, ko so se v bencinski kategoriji nad 2000 ccm na oder za zmagovalce postavili David Lesjak, Brane Prezelj in Dino Sarjaš. Med vozniki terencev z dizelskimi motorji so bili najhitrejši Darko Milanovič, Ivo Gregorič in Dimitri Nusdorfer.

S progo na preizkušnji Soft Trial je najbolje opravil Matevž Kumer, za njim sta se zvrstila Janez Login in Matej Podgornik.

nissan-4x4

Iztok Boltez, vodja organizacije:

»Tretja lokacija v zgodovini organizacije prireditve se je izkazala za odlično s stališča prostora za pripravo prog,  preglednosti celotnega prireditvenega prostora in  varnosti za obiskovalce. Tudi dosedanja gramoznica Bistrica pri Naklem, kjer smo prireditev organizirali leta 2006 in 2007, ter od leta 2012 do lani, je bila za organizacijo takšnih tekmovanj zelo primerna, vendar je Upravna enota Kranj letos prvič zahtevala dodatna soglasja lastnikov zemljišč, ki jih žal nismo uspeli pridobiti. Za gramoznico Graben v Radovljici smo se odločili tik pred zdajci, kar se je do določene mere poznalo tudi pri številu obiskovalcev, ki jih je bilo približno 3.000. To je sicer precej manj  v primerjavi z lanskoletnim rekordnim letom. Teren gramoznice nam je omogočal izpeljavo daljše proge kot  v Naklem in rekordno število nastopajočih na spretnostni preizkušnji po prekinitvi organizacije tekmovanj leta 2007. Tekmovalci so  pohvalili atraktivno in razgibano traso po žlindri, blatu, vodi in gramozu. Lastnik in upravljalec gramoznice, podjetji Gorenc in Beton plus sta nam pripravljena prostor nuditi v uporabo tudi naslednje leto, zato verjamemo, da smo našli ustrezno lokacijo za vsaj nekaj prihodnjih let.«

Organizatorji so za obiskovalce pripravili tudi pester spremljevalni program, med drugim tudi preizkus terenskih avtomobilov Jeep, ogled štirikolesnikov CF Moto, otroški paintball in drugo.